2020-04-10 03:57

UPDATE. Suspiciune de ATAC TERORIST în oraşul olandez UTRECHT. Un bărbat a deschis focul într-un tramvai

 |  14:07
UPDATE. Suspiciune de ATAC TERORIST în oraşul olandez UTRECHT. Un bărbat a deschis focul într-un tramvai

Mai multe persoane au fost rănite luni într-un incident armat care a avut loc într-un tramvai în centrul oraşului olandez Utrecht. Purtătorul de cuvânt al poliţiei, Joost Lanshage, a declarat că forţele de ordine iau în calcul posibilitatea ca incidentul să fie de natură teroristă, scrie Agerpres. Mai mulţi martori au declarat, citaţi de EFE, că un bărbat a scos o armă şi a început să tragă la întâmplare şi fără oprire în pasageri, după care a reuşit fugit. În present, nu se ştie unde s-ar afla acesta.

UPDATE 14.23. Agenţia de presă naţională olandeză ANP, preluată de France Presse, a relatat că în incidentul armat de la Utrecht, provocat se pare de doi bărbaţi, a fost omorâtă cel puţin o persoană. Victima se află pe sol, între cele două vagoane ale tramvaiului.Separat, postul de televiziune public olandez NOS a informat că un aşternut alb a fost pus peste corpul unei persoane lângă tramvaiul în care a avut loc incidentul.

''Atac armat în Piaţa 24 Octombrie. Au fost semnalaţi mai mulţi răniţi. O operaţiune de salvare este curs de desfăşurare", a anunţat poliţia pe Twitter, precizând că este vorba ''de un atac armat într-un tramvai" şi că la faţa locului au fost trimise mai multe elicoptere cu echipaje medicale. ''Mai multe focuri au fost trase într-un tramvai şi câteva persoane au fost rănite. Elicopterele sunt la faţa locului şi nu au fost efectuate arestări", a declarat de asemenea purtătorul de cuvânt al poliţei locale, Joost Lanshage.

Postul public de radio olandez a anunţat că securitatea a fost sporită la sediul guvernului din Haga, iar instituţia care se ocupă cu coordonarea antiteroristă desfăşoară o reuniune de criză după incident. Potrivit poliţiei din Utrecht, o piaţă din apropierea unei staţii de tramvai situată în afara centrului oraşului a fost încercuită, echipe de intervenţie sosind la faţa locului. Incidentul a avut loc la ora locală 10:45 (09:45 GMT).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine