2019-11-20 20:12

Sute de moldoveni cer repetarea alegerilor

 |  16:35
Sute de moldoveni cer repetarea alegerilor

Sute de persoane protesteaza luni la Chisinau, dupa ce Igor Dodon, candidatul prorus al Partidului Socialistilor (PSRM), a castigat alegerile din Republica Moldova, in fata rivalei sale, Maia Sandu, candidata proeuropeana a Partidului Actiune si Solidaritate (PAS). Pentru ca multi cetateni moldoveni nu au apucat sa voteze in diaspora, protestatarii cer reluarea alegerilor.

Cei iesiti in strada, in marea lor majoritate tineri, scandeaza "Mortii nu voteaza", "Maia Sandu, presedinte" si "Dodon, la puscarie", dupa cum arata imaginile postate pe privesc.eu.Protestele au loc in Piata Marii Adunari Nationale, informeaza Jurnalul.md. Apelul la protest a fost initiat de Asociatia Obsteasca "Onoare, Demnitate si Patrie" (ODIP).Manifestantii sustin ca alegerile prezidentiale au fost fraudate, motiv pentru care cer demisia CEC si repetatea alegerilor.

Organizatorii vor depune petitii la ambasadele "partenerilor strategici" ai Republicii Moldova (Romania, SUA si Germania), prin care vor cere sa nu recunoasca aceste alegeri."Pentru lezarea dreptului de a vota", protestatarii vor manifesta si in fata Curtii Constitutionale, unde vor cere invalidarea alegerilor, a declarat Vlad Biletchi, pentru Radio Europa Libera liderul ODIP.In timp ce flutura steaguri romanesti, protestatarii striga: "Vrem dreptate", "Rusine!", "Vrem alegeri repetate", "Mobilizare!" si "Diaspora e cu noi!".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-11-14Parerea ta...

ANONIM
15 Noi 2016

NU SUNT JUMATATE PLUS UNU ASA CUM A FOST LA REFERENDUMUL CU BASESCU...CHIAR NU INTELEGETI VOTEZI CU CINE VREI SI IESE CINE TREBUIE...SI AL BASESCU NU AU FOST SUFICIENTI PESTE 7 MILIOANE CARE AU FOST IMPOTRIVA MAI TREBUIEAU INCA DOUA SAU TREI CA SE INTRUNEASCA NUMARUP PE CARE MERKEL L-A SPUS CA TREBUIAU...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray