2019-10-16 20:09

Sute de români din Cipru, la un miting de solidaritate în memoria victimelor de la Colectiv

 |  10:31
Sute de români din Cipru, la un miting de solidaritate în memoria victimelor de la Colectiv

Sute de români au participat, joi seara, în fața Ambasadei României la Nicosia, la un miting de solidaritate, organizat în memoria victimelor incendiului de la clubul Colectiv, informează vineri publicația Pulsul Afroditei, citată de Agerpres.

Românii au adus flori și lumânări, iar preotul comunității ortodoxe românești din Nicosia, pr. Petre Matei, a ținut o slujbă s-a ținut un moment de reculegere.

De asemenea, pe gardul Ambasadei României din Nicosia au fost puse afișe, steagul României și o coroană de flori. Românii prezenţi la mitingul de solidaritate au scandat 'Solidaritate', 'România', dar și 'Rușine!', 'Corupția ucide!'.

Organizatoarea mitingului de la Nicosia, Ruxandra Bogdan, a afirmat că oamenii au ieşit în stradă pentru că doresc o schimbare.

'Am ieșit în stradă pentru că am fost îndurerați, revoltați, îngroziți din cauza tragediei din #colectiv. Am văzut în stradă oameni tineri, oameni cu copii mici, oameni minunați, oameni care vor schimbare', a declarat ea.

Preotul Petre Matei a precizat, la rândul său, că „suntem muți în fața durerii, a plecării lor prea devreme dintre noi, a suferinței părinților care i-au pierdut, a suferințelor celor care acum sunt încă în spital și se zbat între viață și moarte. (...) Dumnezeu să-i odihnească pe cei plecați, să le dea răbdare și însănătoșire grabnică celor care sunt în spital, putere părinților și mângâiere, ca să depășească aceste momente cumplite”.

'Ne gândim să facem pomenirea de 40 de zile, care se împlinesc pe 8 decembrie. Avem slujbă românească la Biserica Sf. Pavel din Nicosia, pe 6 decembrie, de Sf. Nicolae și atunci ne gândim să facem și pomenirea lor... Poate reușim să ne strângem mai mulți credincioși în biserică, să fim și acolo într-un suflet, așa cum și în seara aceasta am fost. Slujba românească de obicei începe la ora 10:00... socotesc că pomenirea o putem face în jur de ora 12:00. În jur de ora 12:00 o să fie și Slujba de Tedeum pentru Ziua Națională a României, pe 29 noiembrie ', a mai spus preotul.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-11-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray