2019-10-15 16:58

Tâmpenie uluitoare în Comisia Europeană

 |  21:55
Tâmpenie uluitoare în Comisia Europeană

Conform The Wall Street Journal, Comisia Europeană nu renunță la ideea de a se răzbuna pentru Brexit, prin eliminarea treptată a limbii engleze din comunicarea oficială.

În UE există 24 de limbi oficiale, însă doar engleza, germana şi franceza sunt recunoscute ca limbi de lucru în Comisia Europeană.

Luni, la întâlnirea zilnică cu presa a CE, purtătorul de cuvânt Margaritis Schinas a ţinut discursul de deschidere doar în franceză, în loc de franceză şi engleză cum făcea până acum. Vineri şi în weekend, preşedintele Comisiei, Jean-Claude Juncker, a furnizat comunicate şi a dat interviuri mai ales presei germane, decizie despre care oficialii CE spun că a fost deliberată.

În discursul de marţi către Parlamentul European, Junker va folosi doar franceza şi germana, punând capăt unei tradiţii îndelungate a discursurilor sale trilingve.

Există mai multe probleme de logică în această decizie a Comisiei Europene:

1. Marea Britanie încă nu a ieșit din Uniunea Europeană și, de fapt, oficial, nu a început măcar formalitățile în acest sens.

2. Limba engleză este limba oficială în Irlanda și Malta, două state membre UE.

3. Scoția ar putea avea un referendum de ieșire din Regatul Unit, pentru a rămâne în UE. Astfel, ar deveni al treilea stat membru în care engleza ar fi limbă oficială.

4. Limba engleză este folosită mai intensiv decât franceza și germana pe aproape întreg teritoriul UE și, neoficial, este chiar a doua limbă vorbită de mulți dintre cetățenii unor țări precum Cipru, Grecia, țările nordice.

5. Majoritatea jurnaliștilor acreditați la Comisia Europeană comunică în limba engleză.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-02Parerea ta...

ANACONDA
01 Ian 2017

felicitări ! ai început să te dai pe brazdă . măcar de te-ar ţine ...
MUICA LU' DUMNEZEU
02 Ian 2017

ÎHÎ!
CROCODILUL FLAMAND
02 Ian 2017

ASA ZISA "UE" A IMBOGATIT MAFIA BANCARA PHILLIP BLOOM-BITTNER-SHMUEL BERARU ADICA MAFIA BANCARA DE LA FRANKFURT-VIENA CARE AU 100% IMPLICARE IN ATENTATELE DE LA 11SEPTEMBRIE/NU NUMAI FINANTAREA TERORISMULUI INTERNATIONAL DAR SI IMPLICARE DIRECTA IN ACTELE DE TERORISM INTERNATIONAL VEZI PHILLIP BLOOM SI PAUL BREMER IN IRAK DUPA 11SEPTEMBRE.....AFACERE DOCUMENTATA DE FBI SI JUSTITIA AMERICANA................IN ROMANIA PHILLIP BLOOM ERA COPILUL DE SUFLET AL SECURISTILOR DIE......PLESITA...PRIBOI......VADUVA (SECURIST DIN VALCEA).....PLUS CLANURILE MAFIOTE DIN JUSTITIE DICULESCU-SOVA SI PONTA-GHITZA SAU UDREA-BICA-BASESCU.........ROMANIA PRIN ACESTI MAFIOTI ESTE IMPLICATA PANA PESTE URECHI IN ATENTATELE TERORISTE DE LA 11SEPTEMBRIE IMPREUNA CU MAFIA BANCARA DE LA VIENA SI FRANKFURT
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray