2019-10-22 09:04

Taxa "anti-imigranți" aruncă în aer mediul de afaceri britanic

 |  15:13
Taxa "anti-imigranți" aruncă în aer mediul de afaceri britanic

„Taxa pentru abilităţile imigranţilor” pe care o pregateste guvernul britanic si care presupune ca o companie sa plateasca o suma anula de 1.000 de lire pentru fiecare imigrant angajat a incins spiritele in mediul de afaceri britanic.

Conform secretarului de stat pentru imigraţie Robert Goodwill, aşa-numita „taxă pentru abilităţile imigranţilor” (inmigration skills levy), pentru a penaliza recrutarea lucrătorilor din alte state europene, are un scop triplu: de reducere a numărului de imigranţi din Regatul Unit, pentru a oferi un tratament preferenţial lucrătorilor britanici, şi de finanţare a cursurilor profesionale pentru trei milioane de tineri până în 2020.

Un purtător de cuvânt al Downing Street a recunoscut că măsura este luată în considerare, dar că, în prezent, este doar una dintre numeroasele opţiuni pe care Guvernul britanic le ia în considerare pentru a reduce migraţia netă sub 100.000 de muncitori pe an. Măsura a fost susţinută public de către mai mulţi deputaţi conservatori şi de laburistul Frank Field, care a declarat că „este oportun ca banii să fie utilizaţi pentru formarea muncitorilor britanici”.

Camera de Comerţ din Londra a emis un comunicat împotriva măsurii controversate, reamintind că lucrătorii din UE reprezintă în prezent 15% din forţa de muncă din Marea Britanie şi că „impozitul pe imigraţie” ar fi „o penalizare în plus” pentru multe companii care ar putea fi afectate de impactul economic al Brexit-ului, citeaza Mediafax.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray