2020-07-10 16:34

Taxă pentru britanicii care vor călători în zona UE după Brexit

 |  17:41
Taxă pentru britanicii care vor călători în zona UE după Brexit

Un proiect care prevede introducerea unei taxe de 10 lire sterline (11,5 euro) pentru extracomunitarii care vor vrea să călătorească în Uniunea Europeană ar urma să li se aplice și cetățenilor britanici, după Brexit, relatează site-ul Politico.eu și ziarul The Guardian.

Planul prevede introducerea unui sistem de vize asemănător cu cel al Statelor Unite, în cadrul măsurilor de securitate adoptate pe fondul amenințărilor teroriste, scrie Mediafax.

Proiectul urmează să fie discutat zilele următoare de miniștrii de Interne ai statelor UE și a primit deja avizul britanicului Julian King, comisarul UE pentru Securitate.

"Credem că va fi un instrument eficient, deoerece ne va permite să știm mai mult despre persoanele care intenționează să vină în Uniunea Europeană, inclusiv în materie de securitate și imigrație", a explicat Julian King.

Propunerile Comisiei Europene prevăd crearea unui sistem de aplicații online pentru vize de călătorie în spațiul UE. Va exista și o taxă de viză, echivalentul a 10 lire (11,5 euro).

În momentul de față, cetățenii britanici pot călători liber în spațiul Uniunii Europene, dar situația s-ar putea schimba după ieșirea Marii Britanii din Blocul comunitar.

Întrebată în septembrie dacă britanicii vor risca să plătească taxe pentru călătoriile în UE, Amber Rudd, ministrul britanic de Interne, declara: "Nu cred că acest lucru este de dorit, dar nu putem exclude posibilitatea".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-11-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz