2020-02-21 15:15

Teheran: Iranul respinge solicitarea lui Obama şi acuzaţiile lui Netanyahu

 |  18:58
Teheran: Iranul respinge solicitarea lui Obama şi acuzaţiile lui Netanyahu

Regimul ayatollahilor pare hotărât să îşi continue programul nuclear. Autorităţile iraniene au ridiculizat avertismentele lansate la Washington de liderul israelian Benjamin Netanyahu, reluând reluat şirul de declaraţii ameninţătoare faţă de Israel. În acelaşi timp, puterea de la Teheran i-a transmis lui Barack Obama că nu este dispusă să amâne dezvoltarea nucleară a ţării.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe al Iranului, Marziyeh Afkham, a declarat miercuri că discursul ţinut de Benjamin Netanyahu în faţa Congresului american a fost „un spectacol dezamăgitor” pus în scenă de „radicalii de la Tel Aviv”. Oficialul iranian a explicat că „minciunile repetitive şi plictisitoare ale lui Netanyahu despre obiectivele şi intenţiile programului nuclear al Iranului” trădează slăbiciunea Guvernului din Israel, relatează Agerpres. Însuşi Hassan Rohani, preşedintele din Iran, a respins discursul premierului israelian, acuzând statul Israel că ar fi „sursa principalului pericol pentru regiune”.

Criticile iraniene nu s-au oprit însă la statul evreu. Autorităţile de la Teheran au respins apelul lui Barack Obama de a-şi îngheţa programul nuclear pentru o perioadă de cel puţin zece ani, informează Mediafax. Javad Zarif, ministrul de Externe al Iranului, a catalogat solicitările preşedintelui american ca „inadmisibil şi ilogice”. Zarif a adăugat că încercarea lui Obama de a impune un curs de dezvoltare Iranului este o abordare „inacceptabilă şi ameninţătoare”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-03-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine