2020-03-29 04:10

TENSIUNE MAXIMĂ în Grecia: bătăi între poliție și imigranți / Grecii din insule împiedică imigranții să debarce

 |  21:36
TENSIUNE MAXIMĂ în Grecia: bătăi între poliție și imigranți / Grecii din insule împiedică imigranții să debarce

Erdogan a deschis porțile iar zeci de mii de migranți din zonele fierbinți la Orientului se revarsă către Europa punând o presiune imensă pe țări precum Grecia și Bulgaria.

Poliţia greacă a recurs duminică din nou la gaze lacrimogene împotriva migranţilor care forţează pătrunderea în Grecia pe la frontiera terestră cu Turcia, în timp ce în insulele greceşti a crescut de asemenea numărul migranţilor care debarcă şi s-au înregistrat incidente, potrivit agenţiilor Reuters, EFE şi AFP potrivit Agerpres.

Postul CNN Turk a transmis în direct imagini cu nori denşi de gaze lacrimogene la un punct de frontieră unde mii de refugiaţi, majoritatea din Siria, Irak, Pakistan, Afganistan şi Somalia, s-au adunat încă de vineri după ce preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a decis să nu mai împiedice refugiaţii să plece către vestul Europei, el estimând că UE nu-i oferă suficient sprijin nici pentru asistarea celor circa 3,7 milioane de refugiaţi aflaţi pe teritoriul turc şi nici în conflictul din Siria.

Duminică a fost astfel a doua zi de ciocniri violente între poliţia greacă şi migranţi la punctul de frontieră Kastanies şi în alte puncte de la frontiera terestră cu Turcia. Atacate cu pietre de migranţi, forţele de ordine greceşti au reuşit totuşi să impiedice pătrunderea acestora, dar grupuri de câteva zeci de migranţi au reuşit să intre în Grecia prin secţiuni mai puţin protejate ale frontierei.

A crescut şi numărul migranţilor care au debarcat în insulele greceşti, circa 500 ajungând duminică dimineaţă în insulele Lesbos, Chios şi Samos. În insula Lesbos un grup de localnici a împiedicat în portul Thermi debarcarea a circa 50 de migranţi veniţi cu mai multe ambarcaţiuni şi au proferat insulte la adresa reprezentantului local al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), unii atacând şi jurnaliştii, cărora le-au aruncat în mare aparatele foto.

Pe drumul către tabăra de refugiaţi de la Moria un alt grup de localnici înarmaţi cu lanţuri şi pietre au încercat să oprească un autobuz al poliţiei care transporta către acea tabără un grup de migranţi recent ajunşi în insulă.

La graniţele Greciei, care în prezent găzduieşte circa 40.000 de migranţi în tabere suprapopulate, se află în prezent câteva mii de migranţi, conform unei surse guvernamentale de la Atena, dar Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM) estimează că ar fi de fapt cel puţin 13.000, în timp ce Turcia susţine că peste 75.000 de migranţi ar fi reuşit deja să treacă graniţa în zona Edirne, cifră însă neconfirmată de Grecia.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-01Parerea ta...

COMISARUL PARAIPAN
01 Mar 2020

mai lipseste si virusul chinezesc din peisaj ca sa fie meniul complet pentru haos absolut-atunci chiar ca o sa iasa Mortal Kombat cu masti-botnita
ISTORIC
01 Mar 2020

Sa vedem acum , ce face nemtalaria ?
OANA
02 Mar 2020

Referitor la refugiatii din Siria. Mai aia sunt niste oameni care au fost izgoniti din tara lor, pentru a se lua petrolul de acolo. Cine ia izgonit ? Rusii si SUA, Franta . Domnul Trump i-a facut teroristi. pai cine este terorist, cei care sunt atacati, sau cei care ataca. Petrolul nu mai este asa o miza importanta, au iesit masinile electrice. In Siria nu se poate face agricultura, pai de ce nu se fac schimburi comerciale cu alimente contra petrol. Popoarele cotropitoare tot acelea sunt de cand lumea, nu trebuie sa bati pe cineva azi, ca sa prosperi economic. Domnul Trump a zis ca a cheltuit 3 triloane de dolari pe inarmare. Pai de cei 3 trilioane nu mai bine facea schimburi comerciale si avea petrol sufient. Problema Siriei trebuie solutionata in cadrul ONU.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine