2020-08-04 23:11

Tensiuni majore în Republica MOLDOVA. Igor Dodon convoacă de urgenţă Consiliul Suprem de Securitate

 |  11:18
Tensiuni majore în Republica MOLDOVA. Igor Dodon convoacă de urgenţă Consiliul Suprem de Securitate

Igor Dodon, preşedintele suspendat al Republicii Moldova, va convoca de urgenţă Consiliul Suprem de Securitate. De asemenea, el a anunţat că va discuta luni cu ambasadorii acreditaţi la Chişinău situaţia din R. Moldova.

”Am menţionat necesitatea actualizării componenţei Consiliului Suprem de Securitate şi convocării în regim de urgenţă a acestuia. De asemenea, astăzi voi invita corpul diplomatic acreditat în Republica Moldova la o discuţie cu privire la situaţia actuală din ţară”, a anunţat luni Igor Dodon.

El mai spune că a reiterat importanţa promulgării legilor adoptate recent de către noua majoritate parlamentară compusă din PSRM şi ACUM.

”Totodată am indicat asupra necesităţii lansării discuţiilor în Parlament cu privire la stabilirea datei alegerilor generale locale”, precizează Igor Dodon.

Curtea Constituţională a Republicii Moldova a decis, duminică, suspendarea temporară a lui Igor Dodon din funcţia de preşedinte, iar premierul Pavel Filip a fost numit preşedinte interimar. De asemenea, Curtea Constituţională a emis, duminică, o hotărâre prin care Parlamentul Republicii Moldova a fost dizolvat, noi alegeri fiind programate în 6 septembrie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz