2020-06-02 16:52

Tensiuni majore! Pakistanul acuză India că plănuieşte un nou atac militar

 |  11:35
Tensiuni majore! Pakistanul acuză India că plănuieşte un nou atac militar

Pakistanul susţine că are informaţii credibile conform cărora India plănuieşte un atac militar în această lună, aceste afirmaţii fiind descrise de India ca „isterie de război”, scrie BBC.

Comentariile au fost făcute duminică de ministrul de Externe al Pakistanului, Shah Moehmood Qureshi.

„Există şanse să aibă loc o nouă agresiune împotriva Pakistanului şi conform informaţiilor noastre această acţiune poate avea loc între 16 şi 20 aprilie”, a afirmat Qureshi.

Ministrul a precizat că a făcut aceste acuzaţii „cu responsabilitate”, argumentând că agresiunea are ca scop impunerea unei „presiuni diplomatice” asupra ţării sale, scrie news.ro.

Pakistanul l-a convocat pe comisarul adjunct al Indiei pentru a protesta faţă de aceste planuri.

Raveesh Kumar, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din India, a declarat că Pakistanul „are un obiectiv clar de a crea isterie de război în regiune”.

„Acest truc pare să fie o mobilizare a teroriştilor din Pakistan pentru a orchestra un atac terorist în India”, a afirmat el.

Kumar a insistat că Pakistanul nu îşi poate nega responsabilitatea pentru atacul terorist din Caşmir.

Tensiunile între cele două ţări surori şi inamice din Asia de Sud sunt foarte puternice în urma unui atentat sinucigaş în Kaşmirul indian, soldat cu cel puţin 40 de morţi în rândul unor trupe paramilitare indiene, la 14 februarie, revendicat de gruparea islamistă insurgentă Jaish-e-Mohammed (JeM), cu sediul în Pakistan.India a răspuns prin raiduri aeriene asupra a ceea ce a numit ca fiind o tabără de antrenament a teroriştilor din Pakistan. La scurt timp, Pakistanul a doborât un avion indian în Caşmirul administrat de Pakistan şi a capturat pilotul aeronavei. Acesta a fost eliberat şi trimis înapoi în India câteva zile mai târziu.Comunitatea internaţională se teme de o escaladare a tensiunilor între cei doi vecini şi rivali, ambii dotaţi cu arme nucleare şi care au purtat mai multe războaie în trecut, pe tema regiunii Caşmir, pe care o revendică amândouă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine