2019-08-18 07:52

Tentativă de LOVITURĂ DE STAT în Venezuela: Curtea Supremă, atacată cu grenade

 |  09:59
Tentativă de LOVITURĂ DE STAT în Venezuela: Curtea Supremă, atacată cu grenade

Un elicopter poliţist a aruncat grenade peste clădirea Curţii Supreme, într-un incident denunţat de către preşedintele Nicolas Maduro drept un ”atac terorist” la Caracas. Curtea Supremă a jucat un rol crucial în actuala criză politică, prin luarea unor decizii în favoarea extinderii puterilor preşedintelui şi a limitării legislativului controlat de către opoziţie, transmite Reuters.

Nicolas Maduro (54 de ani), care rezistă la putere în ciuda a trei luni de proteste violente şi a disidenţei din propriul executiv, a precizat că elicopterul a tras focuri de armă spre clădirea judiciară şi a aruncat mai multe grenade. De asemenea, martorii au auzit mai multe bubuituri în zona centrală a Caracas, chiar în apropierea Curţii Supreme.

Ulterior, elicopterul poliţist a zburat deasupra ministerului de Interne.

Nu există nicio victimă în urma incidentului din Caracas.

”Mai devreme, decât mai târziu, vom captura acel elicopter şi pe cei care se află în spatele acestui atac terorist asurpa instituţiilor ţării. Exista activitate socială la Curtea Supremă. Puteau să fie zeci de morţi”, a declarat preşedintele Maduro.

Reprezentanţii opoziţiei au lansat adeseori apeluri la adresa forţelor de securitate, pentru a nu se mai supune ordinelor venite de la preşedinte, pe care l-au catalogat drept un dictator criminal, citeaza News.ro.

Există speculaţii pe reţelele de socializare că acest ”atac” a fost orchestrat de către regim, pentru a justifica o represiune a Adunării Naţionale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-06-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray