2020-08-04 23:48

Tentativă de lovitură de stat militară în Venezuela. Mai multe ţări sunt implicate în asasinarea preşedintelui

 |  10:20
Tentativă de lovitură de stat militară în Venezuela. Mai multe ţări sunt implicate în asasinarea preşedintelui

Guvernul venezuelean a anunţat miercuri că a dejucat o tentativă de "lovitură de stat" militară implicând Statele Unite, Columbia şi Chile, care prevedea asasinarea preşedintelui socialist Nicolas Maduro.

"Am asistat la toate reuniunile de planificare a loviturii de stat", a declarat ministrul comunicaţiilor, Jorge Rodriguez. Agenţi guvernamentali ar fi fost infiltraţi în pregătirea acestei tentative de răsturnare a lui Nicolas Maduro şi înlocuirea sa cu un general.

Lovitura de stat, implicând militari activi şi în rezervă, precum şi un fost şef al serviciilor de informaţii, urma să aibă loc între duminică şi luni, a precizat ministrul, potrivit Agerpres.

El l-a acuzat pe preşedintele de dreapta columbian, Ivan Duque, că "planifică lovituri de stat, asasinarea preşedintelui" Maduro şi a mai denunţat implicarea preşedintelui conservator chilian, Sebastian Pinera, şi a consilierului prezidenţial american pentru securitate naţională, John Bolton.

Jorge Rodriguez l-a acuzat, de asemenea, pe fostul şef al serviciilor de informaţii din Venezuela, generalul Cristopher Figuera, plecat în Columbia după o rebeliune ratată contra lui Nicolas Maduro şi sosit luni în Statele Unite, că a strâns "sute de mii de dolari" pentru a finanţa această operaţiune. Într-un interviu realizat la Bogota şi publicat luni de Washington Post, Cristopher Figuera a afirmat că preşedintele socialist ar mai putea încă să cadă, potrivit Agerpres.

Nicolas Maduro l-a acuzat pe generalul Figuera că este o "cârtiţă a CIA". "Pentru moment, regimul (Maduro) ne-a luat-o înainte. Însă aceasta s-ar putea schimba rapid", a adăugat generalul, formulând, de asemenea, acuzaţii grave de corupţie la adresa mai multor înalţi oficiali aflaţi la putere în Venezuela, inclusiv a membrilor familiei Maduro.

Venezuela se află în impas de când tânărul opozant de centru-dreapta, Juan Guaido, s-a autoproclamat preşedinte interimar pe 23 ianuarie şi a fost recunoscut de peste 50 de ţări, printre care Statele Unite.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz