2020-07-09 05:56

Tesla, cu un pas mai aproape de deschiderea primei fabrici europene

 |  10:00
Tesla, cu un pas mai aproape de deschiderea primei fabrici europene

Producătorul american de automobile electrice urmează să intre în posesia unui teren de 300 de hectare, în apropiere de Berlin, al cărui preț preliminar este de 40,91 de milioane de euro, și unde plănuiește să deschidă prima fabrică europeană, informează Reuters

Tesla a anunţat în luna noiembrie planul de a construi o fabrică uriaşă în Germania, la Gruenheide, în landul german Brandenburg, care îi va conferi eticheta de “Made in Germany”, într-o perioadă în care companiile concurente pregătesc modele electrice proprii.

Board-ul Tesla a aprobat sâmbătă acordul de achiziţie cu landul Brandenburg, pentru terenul de 300 de hectare, a anunţat purtătorul de cuvânt al landului Brandenburg, Florian Engels, într-un comunicat. Comisia pentru Finanţe a Parlamentului landului a aprobat deja vânzare, pe 9 ianuarie.

Un purtător de cuvânt al Tesla a confirmat tranzacţia.

Acordul prevede un preţ preliminar al proprietăţii de 40,91 de milioane de euro, care poate fi modificat dacă va fi stabilit un alt preţ prin intermediul unei evaluări externe, a spus Engels.

Proprietatea se află într-o zonă industrială şi este controlată pentru existenţa unor arme din Al Doilea Război Mondial, fiind probabil să fie bombe neexplodate în pământ.

Politicienii, sindicatele şi grupurile industriale au salutat proiectul Tesla, care va crea până la 7.000 de locuri de muncă în Brandenburg.

Totuşi, 250 de localnici au demonstrat sâmbătă, de teamă că fabrica Tesla va pune în pericol aprovizionarea cu apă şi fauna din pădurea înconjurătoare.

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz