2020-04-08 15:08

TEST: Care e cea mai mare provocare de la cel de-Al Doilea Război Mondial?

 |  11:52
TEST: Care e cea mai mare provocare de la cel de-Al Doilea Război Mondial?

"Fără strângeri de mână, spălatul riguros al mâinilor şi păstrarea unei distanţe de cel puţin un metru şi jumătate de persoana următoare şi, dacă este posibil, practic niciun contact cu persoanele foarte în vârstă, întrucât ele sunt expuse în mod deosebit".

Angela Merkel este cea care a lansat un astfel de apel la respectarea regulilor de distanţare socială în Germania, unde însă măsuri ferme de izolare a cetăţenilor nu au fost deocamdată decise de autorităţi, spre deosebire de Italia, Spania sau Franţa. Lupta împotriva noului coronavirus este ''cea mai mare provocare'' pe care a cunoscut-o Germania după cel de-Al Doilea Război Mondial, a declarat miercuri Angela Merkel într-un mesaj televizat către naţiune, o premieră pentru şefa executivului german aflată la al patrulea mandat, gest la care ea nu a recurs nici măcar în timpul crizei financiare din 2008-2009, după cum a remarcat AFP.

Restricțiile salvează vieți!

''Cred cu fermitate că vom reuşi în această sarcină dacă toţi cetăţenii o vor considera cu adevărat sarcina lor'', şi-a atenţionat ea concetăţenii. Un apel venit în timp ce numeroşi cetăţeni germani, mai ales din rândul tinerilor, tratează cu lejeritate consemnele date de autorităţi pentru limitarea contactelor sociale astfel încât să nu se răspândească şi mai mult epidemia de coronavirus.

Merkel a amintit în mesajul său măsurile impuse în Germania şi în Europa, unde libertatea de circulaţie a fost restrânsă pentru a se încerca stoparea pandemiei. ''Pentru cineva ca mine, pentru care libertatea de a călători şi de circulaţie a fost un drept câştigat cu greu, asemenea restricţii nu pot fi justificate decât de o necesitate absolută'', a explicat Angela Merkel, ea fiind originară din fosta Germanie comunistă. ''Într-o democraţie, ele nu ar trebui să fie vreodată decise cu uşurinţă şi numai dacă sunt temporare. Dar restricţiile sunt în acest moment indispensabile pentru a salva vieţi'', a insistat şefa guvernului de la Berlin.

Foto: HistoryExtra


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine