2020-07-16 20:54

TEST: Cât de veridice sunt testele pentru virus? (Video)

 |  17:50
TEST: Cât de veridice sunt testele pentru virus?  (Video)

„O capră să aibă corona, un fruct pawpaw să aibă corona, o pasăre kware să aibă corona, aceasta trebuie să ridice semne de întrebare”…

Astfel s-a exprimat președintele Tanzaniei, John Magufuli, care a denunțat zilele acestea acuratețea kiturilor de testare primite din import pentru detectarea infecțiilor cu noul coronavirus și spune că la trimiterea unor mostre anonime, atribuite unor persoane, laboratorul de specialitate ar fi certificat cu teste pozitive secvențe genetice culese de la animale sau chiar din regnul vegetal, potrivit youtube.com.  

Video : https://www.youtube.com/watch?v=Dn79u2HgcTY

Este prima semnalare oficială de la nivelul unui stat a erorilor testărilor pentru coronavirus, după ce avertismente au sosit din Germania, Marea Britanie și SUA că testele nu au acuratețe. Fiind neomologate și urmărind identificarea unui material genetic asociat cu coronavirus, dar care ar fi de fapt unul cu răspândire largă în rândul populației.

Marje de eroare

“Se întâmplă ceva…“, a mai spus președintele Tanzaniei, potrivit Daily Monitor, mesajul fiind acela că testările în baza cărora factorii de decizie dau peste cap viața cetățenilor ar putea include marje de eroare într-atât de mari încât mostre luate chiar și de pe fructe exotice să aibă rezultate pozitive la îmbolnăvirile cu COVID-19.

Cu alte cuvinte, președintele Tanzaniei, John Magufuli, care a fost partizan al menținerii deschise a economiei, contestă acuratețea kiturilor de testare pentru noul coronavirus și spune că mostre trimise aleatoriu au fost procesate de laborator și ar fi dat rezultate pozitive sau negative ca și când ar fi venit de la oameni, însă ele în realitate au fost prelevate dintr-o arie mai largă a regnurilor animal și vegetal. „Am luat mostre de la capre, am luat mostre de la oi, am luat mostre de la pawpaw, am luat chiar și mostre de la uleiul de motor...”, a adăugat președintele Tanzaniei într-o intervenție publică.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz