2019-11-20 20:10

"TESTAMENTUL" lui Juncker pentru UE. Ultimul discurs de la tribuna Comisiei Europene

 |  12:37
"TESTAMENTUL" lui Juncker pentru UE. Ultimul discurs de la tribuna Comisiei Europene

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, este prezent în Parlamentul European de la Strasbourg pentru a rosti ultimul său discurs cu privire la Starea Uniunii, despre care a spus anterior că va fi un moment al bilanţurilor, nu ''un testament''.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a pledat miercuri, în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg, să se spună ''nu naţionaliştilor care îi detestă pe cei care sunt altfel, naţionaliştilor care caută doar ţapi ispăşitori în loc să caute soluţii care să ne permită să trăim mai bine împreună''.

În faţa ascensiunii formaţiunilor naţionaliste şi de extremă dreapta, liderul executivului comunitar a amintit că părinţii fondatori ai Uniunii Europene ''au cunoscut oroarea războiului'' şi că cel mai mare succes al proiectului european îl reprezintă pacea.

Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, a spus, în discursul despre „Starea Uniunii”, ţinut miercuri, că Marea Britanie trebuie să înţeleagă că nu va mai avea aceleaşi drepturi după Brexit, desprinderea de Uniunea Europeană fiind sigură de la 29 martie.

Cerem Guvernului britanic să înţeleagă că nu poate avea aceleaşi drepturi precum un stat membru, că nu mai poate face parte din piaţa unică, din anumite părţi din piaţa unică, mai ales”, a subliniat Junker.

Negocierile pentru Brexit sunt conduse extraordinar din partea UE de Michel Barnier, susţine preşedintele CE.

„Deplângem Brexitul”, dar acceptăm decizia cetăţenilor britanici, a precizat oficialul CE.

CE şi Parlamentul European vor da dovadă deloialitate faţă de Irlanda. Iată de ce vrem să găm o solutie creativă pentru graniţa cu Irlanda de Nord.

„După 29 martie 2019, Marea Britanie nu va fi o ţara terţă oarecare pentru noi, ci un vecin foarte apropiat de noi. Lunile trecute, când am avut nevoie de unitate, Marea Britanie a fost alături de noi”, a subliniat Junker.

„Iată de ce salut propunerea Theresei May de un parteneriat pentru viitor”, a mai spus Preşedintele CE.

În plus, Junker a mai spus că UE trebuie să se asigurăm că relaţiile ei cu Marea Britanie vor fi stabile.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray