2020-05-25 15:22

Theresa May, discurs de ADIO în lacrimi. Boris Johnson preia Guvernul de la Londra

 |  16:36
Theresa May, discurs de ADIO în lacrimi. Boris Johnson preia Guvernul de la Londra

Theresa May părăsește, miercuri, oficial, funcția de premier, printr-un ultim discurs în Camera Comunelor, la finalul căruia a fost aplaudată și ovaționată de colegii parlamentari, fostul lider al conservatorilor luptându-se din nou cu lacrimile așa cum s-a întâmplat atunci când și-a anunțat demisia. May a susținut ulterior un discurs de adio la sediul guvernamental din Downing Street, alături de Boris Johnson căruia i-a urat succes.

May, 62 de ani, avea ochii în lacrimi în momentul în care a ieșit din sală, oprindu-se să dea mâna cu președintele Camerei, John Bercow. Ea urmează să preda mandatul succesorului Boris Johnson, la sediul guvernului din Downing Street.

May se va întoarce ca simplu parlamentar și a precizat că principala ei preocupare va fi să vină în întâmpinarea doleanțelor alegătorilor.

Marșând pe importanța legăturii dintre parlamentari și alegători, despre care a spus că reprezintă piatra de temelie a democrației parlamentare, May și-a încheiat discursul cu o voce tremurândă. ”Datoria de a fi în slujba cetățenilor va rămâne principala mea motivație”.

Discursul a durat mai bine de o oră și a fost urmărit de soțul Theresei May, Philip, din loja destinată publicului.

Întregistrări video făcute din elicopter arată funcționari ai parlamentului adunați în curtea instituției, aplaudând și făcând poze în timp ce mașina în care se afla Theresa May se îndrepta spre ieșire, cu destinația Downing Street, transmite Hotnews.

După o victorie, marţi, în faţa rivalului său, şeful diplomaţiei britanice Jeremy Hunt, Boris Johnson, în vârstă de 55 de ani, devine miercuri al 14-lea şef al Guvernului maiestăţii sale regina Elizabeth a II-a. Viitorul premier îşi finaliza miercuri dimineaţa alcătuirea Guvernului, iar principalele nume urmează  să fie anunţate miercuri seara - în el vor intra mai multe femei şi mai mulţi reprezentanţi ai minorităţilor etnice, potrivit presei britanice.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine