2019-08-23 08:36

Theresa MAY i-a spus-o direct în față „sultanului” ERDOGAN. Vezi ce crede premierul britanic că ar trebui să facă TURCIA

 |  17:55
Theresa MAY i-a spus-o direct în față „sultanului” ERDOGAN. Vezi ce crede premierul britanic că ar trebui să facă TURCIA

Turcia trebuie să respecte drepturile omului și principiile statului de drept după tentativa de lovitură de stat de anul trecut, a spus, sâmbătă, premierul britanic Theresa May, în cursul vizitei pe care o efectuează la Ankara, unde se întâlnește cu președintele Recep Tayyip Erdogan, relatează AFP și Reuters, citate de Agerpres.

Într-o declarație făcută reprezentanților presei după discuțiile din palatul prezidențial, Theresa May s-a arătat "mândră" de faptul că Marea Britanie a fost solidară cu Turcia în demersurile de apărare a democrației pe durata puciului ratat din 15 iulie 2016.

"Acum este important ca Turcia să își apere democrația prin menținerea statului de drept și respectarea drepturilor omului", a spus May.

La rândul său, Recep Tayyip Erdogan a declarat că în cursul întrevederii cu premierul britanic s-a discutat despre pașii concreți pe care cele două țări îi pot face în vederea cooperării în industria de apărare. Președintele turc și-a exprimat speranța ca valoarea schimburilor comerciale anuale dintre Turcia și Marea Britanie să crească de la nivelul actual de 14,5 miliarde de euro la 18,7 miliarde de euro.

Theresa May face eforturi pentru a extinde relațiile comerciale ale Regatului Unit cu parteneri din afara Uniunii Europene, în cadrul pregătirilor pentru Brexit.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray