2019-06-17 08:00

Theresa May, REACȚIE după sondajul care arată că cetățenii nu-și mai doresc BREXIT

 |  17:42
Theresa May, REACȚIE după sondajul care arată că cetățenii nu-și mai doresc BREXIT

Prim-ministrul britanic Theresa May a asigurat, duminică, că nimic nu i-ar putea "deraia" guvernul, care se pregăteşte acum să negocieze o perioadă de tranziţie şi un viitor acord comercial cu UE, deşi cabinetul rămâne divizat asupra viziunii pentru Regatul Unit post-Brexit, relatează AFP şi Reuters.

După un acord validat vineri de liderii europeni asupra primei faze a negocierilor legate de Brexit, Theresa May a considerat într-un articol publicat de Sunday Telegraph că "am arătat că scepticii au greşit". Şi "nimic nu ne va deraia din misiunea fundamentală" de a concretiza "voinţa democratică exprimată de poporul britanic" de a se retrage din UE, a insistat ea, potrivit Agerpres. Şefa guvernului britanic a anunţat că discuţiile privind perioada de tranziţie vor începe "imediat". O întâlnire pe această temă va avea loc luni între mai mulţi miniştri, înainte de a fi extinsa marţi la întregul guvern. Executivul nu şi-a definit încă oficial poziţia, în timp ce discuţiile cu Bruxellesul urmează să înceapă în ianuarie. Theresa May a încercat să îi liniştească pe susţinătorii retragerii din UE, în termeni foarte generali, că odată cu Brexitul, ţara îşi va recăpăta "controlul frontierelor" şi va stabili "propriile legi". Cu toate acestea, ca un semn că subiectul rămâne sensibil în interiorul guvernului, ministrul de externe Boris Johnson, una dintre vocile cheie pro-Brexit, a cerut, duminică, o viziune "nouă şi ambiţioasă" pentru ca Marea Britanie să nu devină un "stat vasal" al UE.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-17Parerea ta...

LEVST.
22 Dec 2017

”Lupta” cu Europa dă roade: Polonia și Marea Britanie au semnat un tratat de apărare și securitate. " Consiliul britanico-polonez..."____----___Orice nisa, inclusiv sociala, este -pana la urma- ocupata de cineva...Iar aici, aceasta ar fi trebuit ocupata de Romania si inca la alt nivel, insa Romania are un "dar" rar, pierde mai orice tren...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray