2020-01-27 05:38

Timmermans, vicepreşedintele CE: “Poporul român merită politicieni şi guverne care vor să lupte împotriva CORUPŢIEI”

 |  11:10
Timmermans, vicepreşedintele CE: “Poporul român merită politicieni şi guverne care vor să lupte împotriva CORUPŢIEI”

Parlamentul European a început joi dimineaţă cu o dezbatere în plen privind situaţia explozivă din România. Vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a lansat un apel către Guvernul român să nu “facă paşi în spate” în lupta anticorupţie şi să revizuiască Ordonanţa de Urgenţă privind codurile penale. Oficialul CE a subliniat că poporul român merită politicieni care să lupte împotriva corupţiei.

“Este îngrijorător ce am văzut în ultimele zile. Ordonanţa de urgenţă şi proiectul de lege privind lupta împotriva corupţiei nu pot fi interpretate altfel decât un pas în spate de la progresele văzute în ultimele decenii. Cred că, la fel ca orice naţiune europeană, poporul român merită politicieni şi guverne care vor să lupte împotriva corupţiei. Am văzut protestele, am văzut îngrjorarea exprimată de sistemul judiciar. Lăsaţi-i să îşi termine treaba, pentru a putea spune că progresele sunt ireversibile. Pentru a-şi îndeplini visul, trebuie să scape de corupţie. Este aproape în punctul în care evoluţia sa este ireversibilă. Deci vă rog, transmit Guvernului român, nu faceţi paşi în direcţia opusă”, a spus Timmermans, citat de news.ro.

Oficialul a explicat că Executivul UE este interesat direct de situaţia din ţara noastră, pentru că afectează alocarea de fonduri UE în România. “Vom analiza proiectul de lege şi aceste chestiuni, dar astăzi, este foarte important să transmit un mesaj politic Guvernului român: nu întoarceţi spatele acestor progrese, nu mergeţi în sens opus, continuaţi, mergeţi pe acest drum, chiar dacă uneori este dureros, o faceţi pentru populaţia voastră. Toţi românii merită o ţara fără corupţie”, a încheiat Timmermans.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-02-02Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
02 Feb 2017

UE SA NE EXPLICE CUM AU VAZUT EI CORUPTIA DIN ROMANIA IN ULTIMII 27DE ANI.......CAND AU TRAS CONCLUZIA SAVANTA CA IN ROMANIA EXISTA CORUPTIE ///////// INAINTE SAU DUPA EADS-MICROSOFT-ANRP........................INAINTE SAU DUPA PRIVATIZARILE FRAUDULOASE SI FALIMENTELE DE BANCI....................INAINTE SAU DUPA AFACERILE CU MOTORINA IN PLIN EMBARGO ONU PENTRU CRIMINALII DIN BOSNIA.............INAINTE SAU DUPA AFACERILE DIN CIPRU,PANAMA.DUBAI,MONACO............................PANA LA URMA PROFITORII JAFURILOR>>>>FINKELSTEIN SILBERSTEIN......RECIPLIA...BLACK CUBE.....TOT FELUL DE MULTINATIONALE DIN AUSTRIA....ASTIA SUNT ROMANI??????...................SAU CE SUNT..............DE UNDE MAMA DRACULUI VINE CORUPTIE POLITICA LA NIVEL INALT CARE COLABOREAZA CU MAFIA LOCALA DIN 1989?.....NU CUMVA DIN INTERIORUL EUROPEI???......MAFIA BANCARA DE LA FRANKFURT E ROMANEASCA?....UNDE E FRANKFURT-BUKAREST BANK.....MAREA ESCROCHERIE
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine