2020-07-11 11:48

Totul este definit la naștere: Ungaria spune “pas” la schimbarea GENULUI

 |  15:45
Totul este definit la naștere: Ungaria spune “pas” la schimbarea GENULUI

Ungaria a interzis schimbarea legală a genului, mutare criticată de grupurile care militează pentru drepturile omului fiindcă ar duce la mai multă intoleranță și discriminare împotriva comunității LGBTI din țară, conform CNN.

Parlamentul a votat marți ca ungurii să nu-și poată schimba genul pe documentele de identitate. Legislativul a decis prin 134 voturi pentru și 56 împotrivă că genul este definit „la naștere”, cum scrie pe certificat.

„Această decizie întoarce Ungaria înapoi cu 1.000 de ani și spulberă drepturile persoanelor transsexuale și interssexuale. Nu numai că le expune la și mai multă discriminare, dar adâncește mediul deja intolerant și ostil la care este expusă comunitatea LGBTI”, a transmis cercetătorul Amnesty International, Krisztina Tamas-Saroy.

Nu afectează drepturile femeilor și bărbaților

Grupul pentru drepturile omului Hatter Society a spus că legea încalcă dreptul constituțional și că Parlamentul European și Înaltul Comisar pentru Drepturile Omului s-au opus acesteia. Astfel, organizațiile LGBTI cer ca legea să fie trimisă la Curtea Constituțională a Ungariei.

Guvernul a apărat legea trecută prin Parlament, explicând jurnaliștilor de la CNN că aceasta „nu afectează drepturile femeilor și bărbaților de a-și exercita identitățile așa cum își doresc”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-06-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz