2019-08-24 21:46

Tovarăşii de la Beijing nu renunţă la puterea militară: PCC vrea să ţină sub control armata

 |  23:01
Tovarăşii de la Beijing nu renunţă la puterea militară: PCC vrea să ţină sub control armata

Preşedintele chinez Xi Jinping intenţionează să readucă armata sub influenţa directă a partidului. Confruntat cu răspândirea ideilor de naţionalizare a forţelor armate, liderul de la Beijing acţionează pentru a menţine supremaţia comuniştilor.

O amplă campanie împotriva corupţiei a fost declanşată în rândul Armatei Populare de Eliberare (AEP). Generalul Xu Caihou, numărul doi din ierarhia militară, a fost destituit şi inculpat de justiţia militară sub acuzaţia de a fi instaurat un sistem de cumpărare a gradelor. Destituirea a avut loc în contextul unei dezbateri interne privind rolul Partidului Comunist Chinez (PCC) în stat şi în armată. Unii dintre ofiţeri sunt partizanii naţionalizării şi doresc să pună armata în slujba statului şi a naţiunii chineze. Adversarii lor, comuniştii dogmatici, au rămas fideli formulei liderului comunist Mao Zedong, „partidul dă ordine puştilor”, potrivit căreia armata este obligată să se supună PCC.

„Este necesar să recunoaştem importanţa activităţii politice în rândul armatei, fiind vorba despre gândirea noastră politică”, a afirmat Xi Jinping, actualul preşedinte al Chinei, într-un discurs ţinut în faţa militarilor. Venind în ajutorul liderului comunist, cotidianul AEP a scris despre naţionalişti că „pot fi consideraţi ca având un suflet foarte negru”, în timp ce oficiosul „The Global Times” i-a acuzat că sunt „evident influenţaţi de Occident”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-11-03Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

De la „made in China”, la „vândut în China” „China va importa în următorii 15 ani bunuri în valoare de 30.000 de miliarde de dolari și 10.000 de miliarde de servicii”, a precizat, ieri, președintele chinez Xi Jinping, în discursul susținut, în fața șefilor de guverne veniți la deschiderea primului târg internațional al importurilor de la Shanghai. Printre aceștia se aflau Dmitri Medvedev, premierul Rusiei, dar și șefa FMI, Christine Lagarde
06 Noi 2018

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray