2020-02-28 19:06

Tragedia feroviară din Germania, bilanț cutremurător

 |  21:10
Tragedia feroviară din Germania, bilanț cutremurător

Cel mai grav accident din istoria recentă a Germaniei numără până în acest moment cel puțin 10 morți și 81 de răniți. Două trenuri de pasageri s-au ciocnit frontal la mare viteză într-o zonă izolată din sudul Germaniei, relatează Reuters.

Un pasager este dat în continuare dispărut, iar 18 dintre răniţi se află în stare gravă, a precizat poliţia. Accidentul s-a produs la o oră de vârf în cursul dimineţii, aproximativ la jumătatea drumului feroviar de şase kilometri între staţiunea Bad Aibling şi oraşul Kolbermoor din Bavaria, în apropiere de graniţa cu Austria. Ambulanţele nu au putut ajunge la locul accidentului, situat într-o zonă împădurită, cu o prăpastie într-o parte şi un râu de cealaltă parte, astfel că a fost nevoie de intervenţia elicopterelor pentru a transporta victimele la spitalele din apropiere.

Poliţia a precizat că operaţiunile de recuperare cu maşini grele vor fi suspendate pe timpul nopţii şi vor fi reluate miercuri în zori. Trenurile transportau circa 100 de pasageri, în principal navetişti. Conform poliţiei, mai multe persoane s-ar fi putut afla în trenuri dacă această săptămână nu era una de vacanţă. Sute de membri ai serviciilor de urgenţă, inclusiv echipe de salvamontişti, au intervenit pentru a-i salva pe pasageri de la locul accidentului, unde vagoanele de tren au rămas răsturnate lângă şine.

Cancelarul Angela Merkel s-a declarat şocată şi a transmis condoleanţe familiilor victimelor. "Sunt încrezătoare că autorităţile responsabile vor face tot posibilul pentru a stabili cum s-a produs accidentul", a precizat ea într-un comunicat. Ministrul transporturilor a mai spus că a fost deschisă o anchetă şi că prioritar este să se stabilească dacă a fost vorba de o cauză tehnică sau de o eroare umană, anunţă Agerpres.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-09

In legatura cu acest articol...

Accident feroviar în Germania. Patru persoane au murit, 150 au fost rănite
Parerea ta...

TRECATOR
09 Feb 2016

Nemtalaria sa incurcat in macazuri ? Si la ei este posibil ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine