2019-11-14 04:14

TRAGEDIE. Primarul din Gdansk a DECEDAT, după ce cu o zi înainte fusese atacat cu cuţitul la un eveniment caritabil

 |  16:55
TRAGEDIE. Primarul din Gdansk a DECEDAT, după ce cu o zi înainte fusese atacat cu cuţitul la un eveniment caritabil

Primarul oraşului Gdansk, din Polonia, Pawel Adamowicz, a decedat luni la spital după ce cu o zi înainte fusese atacat cu cuţitul în timpul unui eveniment caritabil, a anunţat ministrul sănătăţii polonez, Lukasz Szumowski.

''Nu am putut câştiga'', a declarat Szumowski într-o conferinţă de presă, potrivit canalului de televiziune TVN. Înjunghiat în timpul unui concert caritabil, în faţa a mii de spectatori, Adamowicz fusese rănit grav la inimă, diafragmă şi abdomen. Avea doar 53 de ani şi era primar din anul 1998.

Agresorul abia ieşise din închisoare

Agresorul său, un localnic din Gdansk în vârstă de 27 de ani, care tocmai a ieşit din închisoare, unde stătuse mai mult de cinci ani pentru jafuri bancare, a fost reţinut imediat. Înainte de a fi arestat, el a declarat că vrea să se răzbune, afirmând că a fost băgat după gratii şi a fost ''torturat'' de către partidul centrist Platforma Civică (PO, în prezent în opoziţie), care se afla la putere la vremea respectivă. Acest partid a sprijinit candidatura lui Pawel Adamowicz, în cadrul alegerilor municipale din toamna anului trecut.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray