2020-05-25 17:24

Trei femei, arestate la Paris. Voiau să arunce în aer o gară

 |  18:45
Trei femei, arestate la Paris. Voiau să arunce în aer o gară

Cele trei femei arestate după ce o mașină încărcată cu butelii de gaz care a fost găsită în apropiere de catedrala Notre-Dame din Paris plănuiau un atac asupra unei gări din capitala franceză, a anunțat Ministerul de Interne al Franței, citat de site-ul agenției Reuters.

"O alertă a fost emisă pentru toate gările, însă ele plănuiseră să atace Gara Lyon joi", a comunicat un oficial din cadrul ministerulului, conform Mediafax.

Poliția franceză a arestat trei femei sub suspiciunea că ar avea legătură cu cazul mașinii încărcate cu mai multe butelii de gaz și care a fost descoperită în apropiere de catedrala Notre-Dame, ministrul francez de Interne afirmând că acestea plănuiau un atentat.

Una dintre cele trei femei a fost rănită după ce a înjunghiat un ofițer de poliție în timpul operațiunii de arestare, a declarat ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve. O sursă apropiată anchetei a precizat că atacatoarea era fiica în vârstă de 19 ani a proprietarului mașinii.

Cele trei au fost arestate în orășelul Boussy-Saint-Antoine, la aproximativ 30 de kilometri de Paris și până în acum, poliția a reținut șapte persoane în acest caz.

"Aceste trei femei, în vârstă de 39, 23 și 19 ani, au fost radicalizate, au devenit fanatice și cel mai probabil pregăteau un atac violent, iminent", a declarat Cazeneuve.

Proprietarul mașinii a fost reținut marți, însă a fost eliberat ulterior. Acesta a raportat încă de duminică că fiica lui a dispărut, împreună cu mașina, au declarat oficialii.

Fiica proprietarului mașinii era cunoscută poliției pentru că ar fi încercat să ajungă în Siria, unde un număr semnificativ de persoane radicalizate din Franța și alte țări s-au alăturat rețelei teroriste Stat Islamic.

Descoperirea unei mașini Peugeot 607 în care se aflau șase butelii de gaz a declanșat o anchetă din partea experților antiterorism.

Potrivit surselor din cadrul poliției, nici un dispozitiv de detonare nu a fost descoperit în vehicul, dar prezența buteliilor de gaz a condus la suspiciunea privind un posibil plan de detonare a mașinii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-09-09Parerea ta...

REDACȚIA
09 Sep 2016

RECTIFICĂM. CELE TREI FEMEI VOIAU SĂ ARUNCE-N AERE O...GAURĂ, NU O GARĂ.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine