2019-08-20 04:02

Trump a făcut primul pas spre interzicerea avorturilor. De ce fotografia de la eveniment a devenit virală

 |  19:18
Trump a făcut primul pas spre interzicerea avorturilor. De ce fotografia de la eveniment a devenit virală

În anul 2000, când a intenționat să candideze la Președinția SUA, din Partidului Reformist, Donald Trump se declara în favoarea liberalizării avorturilor. În campania din ultimii doi ani a prezentat un punct de vedere complet diferit: avorturile trebuie interzise, iar mamele care avortează în pofida interdicției să fie pedepsite (ulterior, a revenit asupra acestui aspect și a susținut ca doar medicii care provoacă avortul să sufere consecințe penale). Abia instalat la Casa Albă, Trump a semnat trei decrete, unul referitor la retragerea SUA din acordul comercial Trans-Pacific, altul referitor la piața muncii și, în fine, unul referitor la avorturi.

Decretul nu interzice avorturile - nici pe departe. Doar taie finanțarea publică a organizațiilor neguvernamentale care susțin avortul în țări străine - fapt care este în linie cu mesajul „Only America First” („Doar America pe Primul Plan”), cu care Trump s-a prezentat la ceremonia de ianugurare; în plus este o măsură susținută de republicani și repudiată de democrați. Însă, datorită faptului că este între primele măsuri luate de Trump, decretul are o puternică încărcătură simbolică și este văzut de mulți ca un prim pas spre intrezicerea avorturilor.

Tot o mare încărcătură simbolică are și imaginea momentului în care s-a semnat decretul referitor la avorturi: în Biroul Oval erau doar bărbați! Firește, comentariile critice și ironice au început să curgă, BBC observând că „în horă” au intrat mai multe personalități, inclusiv scriitoarea britanică JK Rowling (autoarea seriei Harry Potter), care a redistribuit pe contul său foarte multe tweet-uri pe acest subiect.

Trump a făcut primul pas spre interzicerea avorturilor. De ce fotografia de la eveniment a devenit virală
zoom

„Cât timp vei trăi, nu vei vedea o fotografie cu șapte femei semnând un act prin care să le spună bărbaților ce pot să facă cu organele lor reproducătoare”, a remarcat Martin Belam, editor la publicația The Guardian.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray