2019-10-22 09:51

TRUMP a ridicat „ZIDUL” în fața refugiaților MUSULMANI. Vezi care sunt cele șapte țări vizate și ce măsuri imediate li se aplică

 |  18:11
TRUMP a ridicat „ZIDUL” în fața refugiaților MUSULMANI. Vezi care sunt cele șapte țări vizate și ce măsuri imediate li se aplică

Autorităţile egiptene au oprit, sâmbătă, şase imigranţi arabi care doreau să se îmbarce la bordul unui avion care se îndrepta spre Statele Unite, la doar câteva ore după ce preşedintele Donald Trump a suspendat programul american de primire a refugiaţilor, scrie agenţia de ştiri Reuters, preluată de Mediafax.

Cinci irakieni şi un cetăţean din Yemen, care urmau să se îmbarce într-un avion al companiei Egypt Air programat să decoleze spre New York, au fost opriţi de autorităţi, după ce intrarea pe teritoriul Statelor Unite le-a fost interzisă, au declarat surse de pe Aeroportul din Cairo. Aceştia aveau deja vize valabile pentru Statele Unite.

"Pasagerii, care erau însoţiţi de un reprezentant al Agenţiei ONU pentru Refugiaţi, au fost informaţi despre interdicţia (de intrare pe teritoriul SUA) şi au fost direcţionaţi să contacteze ambasadele americane care au emis vizele", a declarat o sursă anonimă.

Preşedintele american Donald Trump a semnat vineri un ordin executiv prin care se suspendă programul de primire a refugiaţilor musulmani timp de patru luni, iar a celor din Siria pe termen nedeterminat, declarând că scopul acestei acţiuni este de a preveni pătrunderea în ţară a "teroriştilor islamişti radicali". Mai mult, au fost impuse controale mai dure pentru cetăţenii din mai multe state majoritar musulmane, cum ar fi Iran, Irak, Libia, Somalia, Sudan sau Yemen.

O serie de excepţii sunt permise pentru membrii unor minorităţi religioase, ceea ce înseamnă tratament distinct pentru creştinii din Orientul Mijlociu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray