2019-10-18 05:32

Trump ameninţă din nou: Cine face afaceri cu Iranul, nu va face cu Statele Unite

 |  15:19
Trump ameninţă din nou: Cine face afaceri cu Iranul, nu va face cu Statele Unite

Acest prim val de sancţiuni americane, care a intrat în vigoare marţi, la ora 4.01 GMT (7.01, ora României), cuprinde blocări ale tranzacţiilor financiare şi importurilor de materii prime, dar şi măsuri care penalizează achizţii în sectorul auto şi aviaţiei comerciale.

Acest prim val de sancţiuni americane, care a intrat în vigoare marţi, la ora 4.01 GMT (7.01, ora României), cuprinde blocări ale tranzacţiilor financiare şi importurilor de materii prime, dar şi măsuri care penalizează achizţii în sectorul auto şi aviaţiei comerciale. El va fi urmat, în noiembrie, de măsuri vizând sectorul petrolier, al gazelor naturale şi Banca centrală.

Aceste sancţiuni urmează să afecteze puternic o economie iraniană care se resimte, afectată de un nivel ridicat al şomajului şi de o inflaţie puternică. Rialul iranian s-a depreciat, pierzându-şi două treimi din valoare în şase luni.

Preşedintele iranian Hassan Rohani le-a catalogat drept un ”război psihologic”, menit să semene ”discordie între iranieni”.Uniunea Europeană şi-a exprimat regretul faţă de reimpunerea lor şi s-a angajat să apere firme care fac ”afaceri legale”.

Reimpunerea sancţiunilor are loc în urma retragerii Statelor Unite, în mai, din acordul în dosarul nuclear iranian. Acordul, negociat în timpul preşedinţiei lui Barack Obama, prevede va Iranul să-şi limiteze activităţile nucleare în schimbul ridicării sancţiunilor.

Trump a catalogat acordul drept ”părtinitor”, ”dezastruos” şi ”cel mai prost pe care l-am văzut vreodată” şi crede că o sporire a presiunilor economice va obliga Iranul să încheie un nou acord şi să-şi pună capăt acţivităţilor ”maligne”, scrie BBC.

”Cer pace în lume, nimic mai puţin!”, a subliniat el.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-08-07Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
07 Aug 2018

adica afacerile cu avioane AIRBUS din Europa......ca despre ei era vorba ,doar nu vin iranienii sa cumpere ceapa verde si muraturi din Europa///asta o sa fie mare problema pentru multinationalele franceze si nu numai care cumpara petrol din Iran......intotdeauna am zis ca razboaiele au 100% miza economica de exemplu petrolul
ANONIM
07 Aug 2018

O SA VA SATURATI VOI DE AMERICAN CONDUSI DE UN CLOWN PARANOIC
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray