2019-11-17 15:24

Trump anunţă că sancţiunile impuse Iranului vor fi mărite substanţial în curând

 |  20:23
Trump anunţă că sancţiunile impuse Iranului vor fi mărite substanţial în curând

Preşedintele american Donald Trump a acuzat Iranul miercuri că a crescut pe ascuns, de mult timp, nivelul uraniului îmbogăţit şi a avertizat că sancţiunile impuse de SUA vor fi mărite în curând.

„Iranul a „îmbogăţit” de mult timp în secret, încălcând acordul teribil de 150 de miliarde de dolari făcut de John Kerry şi administraţia Obama. Amintiţi-vă, acordul urma să expire în următorii ani. Sancţiunile vor fi mărite în curând, substanţial!”, a scris Trump pe Twitter.

Statele Unite s-a folosit de o întâlnire de urgenţă a Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică a ONU de miercuri pentru a pune presiune pe Iran privind încălcarea acordului nuclear, acuzând Teheranul de şantaj. Washingtonul a informat că va continua să impună sancţiuni însă s-a oferit să participe la discuţii.

În ultimele două săptămâni Iranul a încălcat de două ori limite impuse în acordul nuclear privind uraniul îmbogăţit. Preşedintele iranian Hassan Rouhani a declarat miercuri că măsurile Iranului respectă acordul nuclear deoarece Iranul are voie să nu îşi mai respecte unele angajamente dacă celelalte părţi fac la fel. SUA s-au retras din acord anul trecut şi au reimpus sancţiuni Iranului.

Washingtonul doreşte să izoleze Iranul pentru a forţa Teheranul să renegocieze acordul.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-10Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

De ce PSD + Trump = love În România, Partidul Social Democrat, în Moldova, Partidul Socialist, în Rusia, Rusia Unită (partidul lui Putin) și comuniștii chiar, au aplaudat victoria lui Donald Trump în alegerile prezidențiale. Trump, care a fost candidatul Partidului Republican – conservator, de dreapta - și a câștigat alegerile cu mesaje complet incompatibile cu ale unei formațiuni autentice de stânga
27 Ian 2017 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray