2020-05-25 18:39

Trump anunţă că sancţiunile impuse Iranului vor fi mărite substanţial în curând

 |  20:23
Trump anunţă că sancţiunile impuse Iranului vor fi mărite substanţial în curând

Preşedintele american Donald Trump a acuzat Iranul miercuri că a crescut pe ascuns, de mult timp, nivelul uraniului îmbogăţit şi a avertizat că sancţiunile impuse de SUA vor fi mărite în curând.

„Iranul a „îmbogăţit” de mult timp în secret, încălcând acordul teribil de 150 de miliarde de dolari făcut de John Kerry şi administraţia Obama. Amintiţi-vă, acordul urma să expire în următorii ani. Sancţiunile vor fi mărite în curând, substanţial!”, a scris Trump pe Twitter.

Statele Unite s-a folosit de o întâlnire de urgenţă a Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică a ONU de miercuri pentru a pune presiune pe Iran privind încălcarea acordului nuclear, acuzând Teheranul de şantaj. Washingtonul a informat că va continua să impună sancţiuni însă s-a oferit să participe la discuţii.

În ultimele două săptămâni Iranul a încălcat de două ori limite impuse în acordul nuclear privind uraniul îmbogăţit. Preşedintele iranian Hassan Rouhani a declarat miercuri că măsurile Iranului respectă acordul nuclear deoarece Iranul are voie să nu îşi mai respecte unele angajamente dacă celelalte părţi fac la fel. SUA s-au retras din acord anul trecut şi au reimpus sancţiuni Iranului.

Washingtonul doreşte să izoleze Iranul pentru a forţa Teheranul să renegocieze acordul.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine