2020-01-29 14:15

Trump anunță numirea lui James Mattis ca șef al Pentagonului

 |  12:55
Trump anunță numirea lui James Mattis ca șef al Pentagonului

Donald Trump a anuntat joi numirea generalului in retragere James Mattis, 66 de ani, in functia de viitor sef al Pentagonului. Mattis, supranumit "Mad Dog", este o figura legendara in armata americana, reputat pentru calitatile sale militare si vorbirea libera, dar si pentru neincrederea fata de regimul iranian, scrie AFP.

Generalul, foarte iubit in randul trupelor, a fost comandant in cele mai dificile campuri de lupta, precum Irak si Afganistan, misiuni care i-au atras supranumele de "Mad dog"."Il vom numi pe 'Mad dog' Mattis secretar al Apararii", a anuntat joi Donald Trump, intr-un miting la Cincinnati, in Ohio, primul din turneul de multumire pe care l-a initiat. "Dar nu vom anunta inainte de luni, deci nu spuneti nimanui", a adaugat acesta."Mad dog este excelent, excelent. Este cel mai bun. Ei (ceilalti generali) spun ca este cel mai apropiat de generalul George Patton", a mentionat presedintele ales, referindu-se la fostul ofiter care s-a ilustrat in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.Dar James Mattis este si un intelectual, supranumit "calugarul soldat", cunoscut pentru impresionanta sa biblioteca de peste 7.000 de carti.Acest celibatar din nord-vestul SUA, nascut in 8 septembrie 1950, a comandat o brigada de Infanterie marina in timpul invaziei din Afganistan dupa 11 septembrie, inainte de a comanda Prima divizie a corpului de Infanterie marina la inceputul razboiului din Irak in 2003, si apoi in perioada teribilei lupte pentru recucerirea orasului rebel Fallujah, in 2004."Fiti politicosi, fiti profesionisti, dar fiti pregatiti sa ucideti pe oricine intalniti", le-a spus el soldatilor sai, inaintea acestei batalii, pentru a rezuma situatia periculoasa  in care se aflau militarii americani care ocupau aceasta tara.Generalul este cunoscut si pentru derapajele sale de limbaj, spre exemplu in 2005, cand a explicat ca este "amuzant sa te bati" sau cand a afirmat ca trebuie dat de pamant cu oamenii "care isi lovesc femeile timp de cinci ani pentru ca nu au purtat valul" islamic.James Mattis a ocupat din 2007 pana in 2009 postul de comandant  suprem al aliatilor in  NATO.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-12-02Parerea ta...

REZERVISTUL DEZAMăGIT
04 Dec 2016

Poate se va găsi și în armata română un general pe bune , cu sânge în instalație , de tipul mad dog , care să nu stea sluj ,la cheremul puliticienilor parșivi și care să nu le permită acestora să-i sufle în borș când se pune problema soluționărilor pentru armată . Să-i copiem și să-i imităm pe americani și cu acest prilej , că și așa îi copiem și îi imităm în toate alea.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine