2020-02-19 12:50

Trump cataloghează drept ”hărţuire prezidenţială” anchetele cu privire la presupusele sale legături cu Rusia

 |  10:01
Trump cataloghează drept ”hărţuire prezidenţială” anchetele cu privire la presupusele sale legături cu Rusia

Trump a i-a atacat pe democraţii care anchetează cu privire la legăturile sale cu Rusia - la după ce a îndemnat, în discursul despre ”starea Uniunii”, să se pună capăt disensiunilor - şi i-a acuzat de ”hărţuire”, relatează AFP.

”Niciun alt politician nu a trebuit să treacă prin aşa ceva. Asta se numeşte hărţuire prezidenţială! Şi este un lucru nefericit. Iar asta face cu adevărat rău ţării noastre”, a declarat miercuri, la Casa Albă, şeful statului american. 

El l-a catalogat pe Adam Schiff, preşedintele democrat al Comisiei pentru Informaţii din cadrul Camerei Reprezentanţilor, care efectuează o anchetă tot mai largă, drept un ”politicianist care încearcă să-şi facă un nume”.

Trump este vizat de mai multe anchete cu privire la eventuale legături cu Rusia.

Principala anechetă este cea a procurorului special Robert Mueller, care examinează acuzaţii explozive potrivit cărora a existat o complicitate între agenţi ruşi şi echipa de campanie a magnatului în domeniul imobiliar în 2016.

Preşedintele spune că nu are să-şi reproşeze nimic şi denunţă adesea ancheta lui Rober Mueller drept o ”vînătoare de vrăjitoare”.

În tradiţionalul discurs prezidenţial despre ”starea Uniunii” pe care l-a susţinut marţi seara, Donald trump a promis să ajute astfel înât Washingtonul să respingă politicile ”revanşei” şi ”să îmbrăţişeze potenţialul nelimitat al cooperării”.

Însă el i-a avertizat totodată pe democraţi, care deţin controul în Camera inferioarăa Congresului, să nu-şi lărgească anchetele, dând asigurări că ”anchetele partixane ridicole” ameninţă economia americană.

Adam Schiff a anunţat miercuri, cu toate acestea, că ancheta comisiei pe care o conduce se va aprofunda, având în vedere suspiciuni cu privire la legături ilegale între entităţi străine şi cercul lui Trump.

”Comisia trebuie (...) să furnizeze o dare de seamă per ansamblu a ceea ce i s-a întâmplat poporului american” şi să-i spună ”ce trebuie să facă Statele Unite pentru a se proteja de viitoare amestecuri”, a declarat Adam Schiff.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-07Parerea ta...

MIșTO POZA!
09 Feb 2019

Ce-i râd ochii lui Putin la ceea ce-i spune Trump...pe bune! Fie la ceea ce-i spune, fie în timp ce-i spune...mergându-i rotițele și zâmbind șugubăț la eventualele completări.....ori contracarări...cine știe?
ORICUM...
09 Feb 2019

I-a trezit atenția și parcă spune: Nebunule! Să mori tu c-așa-i, precum spui!
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
09 Feb 2019

hartuire e cuvant nepotrivit...de fapt totul este o vanatoare de vrajitoare a democratilor care nu se pot obisnui cu realitatea ca au pierdut presedintia USA..si de fapt cele mai multe afaceri cu Rusia le aveau democratii care cauta "vrajitoarele proprii" in alta parte.MAi exact la alegerile din 2016 a cazut o mare MAFIE satanista
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine