2019-10-23 06:04

TRUMP, confruntat cu revolta propriilor DIPLOMAȚI, după ordinul anti-imigrație. Vezi ce ULTIMATUM le-a dat „rebelilor”

 |  00:04
 TRUMP, confruntat cu revolta propriilor DIPLOMAȚI, după ordinul anti-imigrație. Vezi ce ULTIMATUM le-a dat „rebelilor”

Casa Albă a lansat luni un ultimatum la adresa diplomaților americani care au protestat oficial față de ordinul executiv semnat vineri de președintele Donald Trump și care suspendă intrarea în Statele Unite a cetățenilor din unele țări musulmane și a refugiaților, transmite AFP, preluată de Agerpres.

"Fie ei acceptă programul, fie pleacă", a declarat Sean Spicer, purtător de cuvânt al Casei Albe.

AFP notează că este fără precedent pentru orice nouă administrație americană: la zece zile după învestirea lui Donald Trump și trei zile după decretul său anti-imigrație, diplomați americani "contestatari" se revoltă față de acest text care a provocat indignare în SUA și în lume.

Deși Departamentul de Stat se află în teorie trecut sub drapelul administrației Trump, un număr de diplomați au transmis "un mesaj, printr-un canal disident, privind decretul intitulat "Protejarea națiunii împotriva intrării teroriștilor străini în Statele Unite", a explicat Toner, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat sub John Kerry, cel care asigură interimatul în așteptarea eventualei sosiri a secretarului de stat numit, Rex Tillerson.

Sute de funcționari, implicați în PROTEST

Diplomatul american a amintit că această cale de contestare în cadrul ministerului reprezintă "de mai mult timp un vehicul oficial care permite angajaților Departamentului de Stat să-și exprime opiniile și perspectivele alternative asupra problemelor de politică externă".

El nu a dat detalii despre conținutul respectivului text "disident", dezvăluit de blogul specializat Lawfare, nici legate de numărul diplomaților care îl susțin sau care l-au semnat. Lawfare vorbește de "sute" de funcționari gata să parafeze documentul.

Diplomații contestatari denunță "o politică ce închide poarta pentru mai mult de 200 de milioane de călători legitimi, în speranța împiedicării unei mici părți să utilizeze sistemul de vize pentru a intra în SUA și a-i ataca pe americani". Aceasta "nu va răspunde obiectivului unei țări mai sigure", estimează "disidenții". 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray