2019-10-22 09:12

TRUMP dă un ultimatum PENTAGONULUI. Vezi ce plan le-a cerut militarilor să pregătească în 30 de ZILE

 |  12:41
TRUMP dă un ultimatum PENTAGONULUI. Vezi ce plan le-a cerut militarilor să pregătească în 30 de ZILE

Președintele american Donald Trump a semnat sâmbătă un ordin către șefii de stat major interarme prin care le cere să prezinte în termen de 30 de zile un plan pentru înfrângerea Statului Islamic (SI), transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Ca urmare a ordinului, Pentagonul (Departamentul Apărării Statelor Unite) va reconsidera probabil modalități mai agresive de utilizare a forței de lovire și a trupelor americane, apreciază agenția citată.

Sub rezerva anonimatului, oficialități americane și-au exprimat îndoiala că militarii vor pleda pentru o modificare radicală a strategiei elaborate sub președintele Barack Obama, adaugă Reuters. Abordarea actuală se bazează pe forțele locale pentru majoritatea luptelor - și implicit a pierderilor - în conflictele din Siria și Irak.

La semnarea ordinului, în Biroul Oval al Casei Albe, Trump s-a arătat încrezător: "Va avea mare succes".

Victoria asupra SI a fost una din temele principale ale campaniei electorale a președintelui, dar el nu a precizat niciodată detaliile unui plan în acest sens, reamintește Reuters. Nici secretarul apărării, James Mattis, care a pledat pentru o abordare mai viguroasă a luptei împotriva SI, nu a precizat modalitățile.

"Am mai fost pe calea asta și nu cred că poporul american este entuziasmat de idee", a declarat generalul în retragere David Barno, fost comandant al forțelor SUA din Afganistan, acum profesor la American University din Washington.

În prezent, în Siria și Iraq sunt desfășurate efective americane sub 6.000 de militari, iar Pentagonul ar putea cere forțe suplimentare, afirmă experții consultați de Reuters.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-29Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
29 Ian 2017

"STATUL ISLAMIC" A BENEFICIAT DE AJUTOR DIN PARTEA REGIMULUI CLINTON-OBAMA......ACUM SUNT DEFINITI CA SI INAMICI..........................ADICA UN FEL DE JOACA DE-A BABA OARBA............EVIDENT CA DACA LUPTA IMPOTRIVA LOR NU-I MAI PRIMESTE IN USA
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray