2019-10-23 00:33

Trump: Dacă UE elimină TAXELE ORIBILE aplicate produselor americane o vom face şi noi

 |  10:16
Trump: Dacă UE elimină TAXELE ORIBILE aplicate produselor americane o vom face şi noi

Președintele Donald Trump a declarat sâmbătă că va aloca Uniunii Europene tarifele sale de oțel și aluminiu, în cazul în care blocul își va opri propriile bariere comerciale în calea produselor americane, în ultimul său tur de forță economică.

Taxele vamale de 25% asupra importurilor de oţel şi de 10% la asupra celor de aluminiu sunt contestate de europeni şi alţi parteneri comerciali ai Statelor Unite precum Japonia, care insa nu au reusit sa obtina conditii mai avantajoase dupa serie de întrevederi desfăşurate la Bruxelles.

"Uniunea Europeană, ţări minunate care tratează incorect Statele Unite în relatiile comerciale, se plâng de taxele asupra oţelului şi aluminiului" a scris Donald Trump pe Twitter. "Dacă ridica obstacolele lor îngrozitoare şi taxele vamale impuse produselor americane, vor renunta si noi la ale noastre. Dacă nu, vom taxa maşinile etc. Corect!", a adăugat el, citat de Agerpres.

Europenii i-au făcut cunoscute nemulţumirile lor sâmbătă reprezentantului american pentru comerţ, Robert Lighthizer, prezent la Bruxelles pentru o reuniune prevăzută cu mult timp înainte cu comisarul pentru comerţ, Cecilia Malmstrom, şi ministrul japonez al economiei, Hiroshige Seko. Japonia, ca şi Uniunea Europeană, cere să fie scutită de taxele americane.

"Discuţia a fost sinceră", dar "nu am obţinut imediat claritate asupra procedurii de a fi exceptaţi şi discuţiile vor continua săptămâna viitoare", a anunţat Cecilia Malmstrom într-un mesaj pe Twitter la finalul reuniunii care a durat aproape patru ore.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-11Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
11 Mar 2018

cum se spune PUIE PERKEL in germana
LEVST.
11 Mar 2018

cam are dreptate D.Trump, Europa jinduieste dupa permanentizarea Planului Marshall...
Doresc sa comentezMAI VECHI...

De ce PSD + Trump = love În România, Partidul Social Democrat, în Moldova, Partidul Socialist, în Rusia, Rusia Unită (partidul lui Putin) și comuniștii chiar, au aplaudat victoria lui Donald Trump în alegerile prezidențiale. Trump, care a fost candidatul Partidului Republican – conservator, de dreapta - și a câștigat alegerile cu mesaje complet incompatibile cu ale unei formațiuni autentice de stânga
27 Ian 2017 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray