2019-08-17 18:50

TRUMP face un pas înapoi în „războiul” mexican al ZIDULUI. Vezi cu cine a vorbit o oră la telefon, încercând să aplaneze conflictul

 |  20:28
TRUMP face un pas înapoi în „războiul” mexican al ZIDULUI. Vezi cu cine a vorbit o oră la telefon, încercând să aplaneze conflictul

Preşedintele american, Donald Trump, a discutat vineri, prin telefon, cu omologul său mexican, Enrique Pena Nieto, pe fondul tensiunilor dintre cele două ţări, conversaţia având loc imediat după ce liderul american a transmis că "Mexicul profită de prea mult timp de SUA", relatează AP şi Reuters, citate de Mediafax.

Conversaţia lui Donald Trump cu Enrique Pena Nieto a durat aproximativ o oră şi, foarte probabil, s-a referit la controversatul proiect al zidului de frontieră dorit de Washington, la taxa vamală luată în considerare de liderul SUA şi la renegocierea Acordului comercial nord-american (NAFTA).

Înaintea conversaţiei telefonice, Donald Trump afirmase, într-un mesaj transmis prin Twitter, că "Mexicul profită de prea mult timp de Statele Unite".

După ce preşedintele mexican şi-a anulat vizita, un purtător de cuvânt al Casei Albe a anunţat că preşedintele american va căuta să impună o taxă de 20% importurilor din Mexic în vederea finanţării zidului.

Casa Albă a prezentat această propunere drept una dintre opţiunile în vederea plătirii zidului de către statul mexican.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray