2019-11-12 21:26

TRUMP îl provoacă pe ERDOGAN. Președintele SUA a dublat tarifele vamale la importurile de oțel și aluminiu din TURCIA

 |  17:50
TRUMP îl provoacă pe ERDOGAN. Președintele SUA a dublat tarifele vamale la importurile de oțel și aluminiu din TURCIA

Preşedintele Donald Trump a anunţat, vineri, că SUA dublează tarifele vamale la importurile de oţel şi de aluminiu din Turcia, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Tarifele vamale americane, de 25% la importurile de oţel şi de 10% la importurile de aluminiu, au intrat în vigoare la data de 23 martie, iar începând cu data de 1 iunie sunt aplicate şi producătorilor din UE. Vineri, Trump a anunţat că, în cazul Turciei, Washingtonul va aplica tarifele vamale de 50% la importurile de oţel şi de 20% la importurile de aluminiu. "Tocmai am autorizat dublarea tarifelor vamale la importurile de oţel şi de aluminiu din Turcia după ce lira turcească s-a depreciat rapid faţă de dolarul nostru foarte puternic. Vor fi aplicate tarifele vamale de 50% la importurile de oţel şi de 20% la importurile de aluminiu. Relaţiile noastre cu Turcia nu sunt bune în acest moment", a scris pe Twitter preşedintele SUA. Vineri dimineaţă, moneda Turciei a atins un minim istoric, de şase lire pentru un dolar, după ce în cursul nopţii s-a depreciat cu peste 5%. Ulterior s-a tranzacţionat la 5,82 lire/USD. De la începutul anului şi până în prezent, lira turcească a pierdut peste 35% din valoare, din cauza temerilor privind creşterea influenţei preşedintelui Tayyip Erdogan asupra politicii monetare şi a tensiunilor geopolitice.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-08-10Parerea ta...

ADEVARAT
10 Aug 2018

TOATE FABRICILE , INTREPRINDERILE , TEVILE SI CAI FERATE , ROMANE AU FOST TOPITE DE TURCI . TOATE VAPOARELE CU FIARE MERGEAU IN TURCIA . DAR SI CIT AU FURAT 500 ANI DE LA NOI .
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
11 Aug 2018

ce dracu ca spun toate canalele de stiri...razboiul comercial este USA-CHINA(BRICS) iar turcii probabil ca sunt combinati cu chinezii in detrimentul americanilor...vezi si ultimele sanctiuni impotriva IRAN-ului totul pe motive de petrol care au lovit in firmele europene care au afaceri cu petrol//treaba este foarte complicata
INCURCATURA MATELOR
12 Aug 2018

TOATE AFACERILE MAFIOATE DIN IRAN , IRAK , AFGANISTAN , SIRIA SI LUMEA ARABA SE INVIRTE IN JURUL MAFIEI INTERNATIONALE SI TURCIA . GERMANIA , AU FOST ALIATI LOR DIN TOTDEAUNA .
ANONIM
12 Aug 2018

La salvat Taru de la moarte . De geaba te dai pe linga turcalete , ca nu merge fara vaselina . Aici te-a fentat circumscrisul
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray