2019-10-15 19:42

Trump intră în acțiune: SUA va ridica sancțiunile impuse Rusiei după anexarea Crimeii

 |  10:25
Trump intră în acțiune: SUA va ridica sancțiunile impuse Rusiei după anexarea Crimeii

Donald Trump, preşedintele ales al SUA, care va depune jurământul de investire vineri, 20 ianuarie, propune ridicarea sancţiunilor impuse Rusiei pentru anexarea Crimeei în schimbul unui acord pentru reducerea arsenalului nuclear. Anunțul crucial a fost făcut într-un interviu acordat The Times.

Este lesne de înțeles că sancțiunile sunt ca și ridicate, președintele Rusiei, Vladimir Putin, exprimându-se favorabil reducerii concomitente a arsenalelor nuclare. Tot limpede este că ridicarea sancțiunilor economice și diplomatice echivalează cu o recunoaștere tacită a anexării teritoriului ucrainean Crimeea, de către Rusia. „Rusia suferă foarte mult acum, din cauza sancţiunilor, dar cred că putem aranja ceva profitabil pentru mulți”, afirmă Trump.

În interviul publicat de prestigiosul cotidian britanic se anticipează o schimbare completă de paradigmă a politicii externe a SUA, întrucât Trump consideră greșit cam tot ce au făcut ultimele administrații în acest domeniu. Despre invazia Irakului, Trump susține că este „cea mai gravă eroare din istoria SUA”. „Am aruncat cu pietre într-un stup de albine”, s-a exprimat, plastic, președintele ales.

Totuși, în privința crizei din Siria, Trump s-a poziționat la fel ca președintele (încă) în funcție, Barack Obama, admițând că intervenția Rusiei a provocat o gravă criză umanitară.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray