2019-10-14 11:21

Trump îşi apără legături de afaceri cu Rusia, susţinând că au fost „legale”

 |  19:01
Trump îşi apără legături de afaceri cu Rusia, susţinând că au fost „legale”

Preşedintele american, Donald Trump, şi-a apărat afacerile din Rusia, numind investigaţiile în acest sens, din nou, ca fiind „o vânătoare de vrăjitoare”, scrie BBC.

Declaraţiile lui Trump vin după ce Michael Cohen, fostul avocat personal al preşedintelui american, a pledat vinovat joi pentru declaraţii false în faţa Congresului privind proiectul imobiliar al Organizaţiei Trump în Moscova.

Proiectul Organizaţiei Trump implica construirea unui zgârie-nori cu numele lui Trump în capitala Rusiei, însă acest lucru nu s-a materializat în cele din urmă. Cohen a declarat în faţa Senatului şi comitetelor serviciilor secrete din Camera Reprezentanţilor că proiectul se încheiase înainte să înceapă alegerile interne din Partidul Republican, la care Trump a participat.

Deşi Cohen declarase iniţial că proiectul s-a încheiat în ianuarie 2016, el a dezvăluit că de fapt totul s-a încheiat în iunie 2016.

„Înţeleg! Sunt foarte bun dezvoltator imobiliar, îmi trăiesc viaţa fericit dar văd că ţara merge în direcţia greşită. În ciuda tuturor obstacolelor, decid să candidez la preşedinţie şi îmi continui afacerile – foarte legale, despre care am şi vorbit în timpul campaniei..”, a scris Trump pe Twitter.

„Nu am investit niciun ban şi nu am făcut proiectul. Vânătoare de vrăjitoare!”. a completat preşedintele american.

Procurorul special, Robert Mueller, investighează posibile legături între echipa de campanie a lui Donald Trump şi Rusia în timpul alegerilor prezidenţiale din 2016.

„Este o persoană slabă şi nu una foarte deşteaptă. S-a pus singur în situaţia de a primi o pedeapsă mare cu închisoarea. Şi încearcă să obţină o pedeapsă mai mică inventând această poveste”, a declarat Trump, făcând referire la Cohen.În august, Cohen a pledat vinovat privind încălcarea legilor de finanţare a campaniilor, evaziune fiscală şi fraudă bancară. Astfel, faptul că a pledat vinovat joi ar putea însemna că speră la o pedeapsă mai uşoară la schimb cu cooperarea în ancheta procurorului special Robert Mueller.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray