2020-08-15 22:35

Trump nu a confirmat participarea la summit-ul G7 din Franţa. Anunţul unui oficial francez

 |  10:00
Trump nu a confirmat participarea la summit-ul G7 din Franţa. Anunţul unui oficial francez

Preşedintele american Donald Trump nu a confirmat, la întâlnirea cu omologul său francez, Emmanuel Macron, că va participa la summit-ul G7 din august, care va avea loc în oraşul francez Biarritz.

O întâlnire miniştrilor de Externe din G7 din Britanny, de anul acesta, fost marcată de absenţa Secretarului de Stat american Mike Pompeo, demonstrând astfel cât de dificilă este găsirea unui numitor comun între aliaţi. Din G7 fac parte Statele Unite, Franţa, Marea Britanie, Japonia, Germania, Italia, Canada şi Uniunea Europeană.

Trump a lăsat deoparte relaţia sa uneori dificilă cu Macron şi a salutat veteranii de război americani într-un discurs ţinut cu ocazia aniversării a 75 de ani de la debarcarea în Normandia, potrivit news.ro.

Macron şi Trump au o relaţie uneori tensionată, mai ales din cauza abordării unilaterale a SUA privind comerţul, schimbările climatice şi acordul nuclear cu Iranul.

Joi, Trump a făcut referire la o relaţie „extraordinară” iar Macron a descris legătura dintre ei ca fiind „extrem de puternică”.

Totuşi, când a fost întrebat dacă Trump s-a angajat să participe la summit-ul G7, un oficial francez care oferea detalii reporterilor cu privire la întâlnire a declarat că acest lucru nu este clar încă.

„Ar trebui să îl întrebaţi pe el. Este important pentru noi ca el să fie în Biarritz şi sperăm că va fi acolo”, a declarat oficialul.

În 2018, Trump s-a arătat dezinteresat de eforturile celorlalţi lideri de a arăta un front comun şi a părăsit summit-ul mai devreme şi a retras SUA dintr-un comunicat comun, criticând de asemenea gazda evenimentului, Canada.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz