2019-09-18 04:04

Trump nu se dezminte: SUA anunță RETRAGEREA dintr-un tratat istoric

 |  16:23
Trump nu se dezminte: SUA anunță RETRAGEREA dintr-un tratat istoric

Secretarul american de Stat, Mike Pompeo, a anunțat retragerea Statelor Unite din tratatul de dezarmare nucleară INF, un eveniment care deschide o perioadă de incertitudine pentru Uniunea Europeană, potrivit AFP. Americanii au luat decizia după ce au acuzat Rusia că încalcă prevederile Acordului 1987.

"Tratatul INF a fost încălcat de Rusia iar apelurile lansate în ultimele 60 de zile pentru mai multă transparență și mai multe informații nu au dus nicăieri", a afirmat vineri șeful diplomației germane Heiko Maas, de la București, unde participă de joi la o reuniune informală cu omologii săi din UE.Heiko Maas a făcut naveta între Moscova și Washington în ultimele săptămâni pentru a încerca să salveze tratatul privind armele nucleară cu rază medie de acțiune, care interzice rachetele cu raze între 500 și 5.500 km. 

Intervalul de timp impus Rusiei de către aliați pentru a renunța la noul său sistem de rachete dezvoltat, potrivit Occidentului, prin încălcarea tratatului, expiră sâmbătă. 

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, sosit joi la București, a reamintit că decizia americană marchează începutul unui proces."Începând cu 2 februarie, americanii vor lansa procedura de retragere și aceasta va dura 6 luni, ceea ce oferă încă Rusiei oportunitatea de a se conforma obligațiilor sale", a explicat el.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-01Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

Fierbinţeala Războiului Rece Anexarea Crimeei de către Rusia, războiul civil, la foc mocnit, care macină Ucraina şi “răceala” accentuată care a intervenit între Moscova şi Occident sunt subiectele care au ocupat aproape tot orizontul dezbaterii publice în Europa, în ultimele luni. Mulţi experţi vorbesc despre un nou “Război Rece”, asemeni celui care a îngheţat relaţiile dintre Estul comunist şi Vestul democratic, până la sfârşitul anilor ’80. Schimbarea graniţelor cu forţa este, fără îndoială, cea mai mare provocare la adresa păcii şi ordinii instituite în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial
02 Iun 2014

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray