2019-10-22 09:10

TRUMP nu stă la discuții: a demis procurorul general pentru TRĂDARE

 |  08:37
TRUMP nu stă la discuții: a demis procurorul general pentru TRĂDARE

Ministrul interimar al Justiţiei (general attorney), Sally Yates, ce provenea din administraţia Obama, a fost destituit luni, de catre preşedintele Donald Trump, pentru ca aceasta si-a exprimat refuzul de a apăra în instanţe ordinul executiv prezidenţial de vineri privind interzicerea intrării pe teritoriul SUA a cetăţenilor din şapte state majoritar musulmane şi a refugiaţilor.

"Ministrul interimar, Sally Yates, a trădat Departamentul de Justiţie refuzând să aplice un ordin menit să protejeze cetăţenii Statelor Unite. Preşedintele Trump a eliberat-o pe doamna Yates din funcţie şi a numit-o pe Dana Boente ministru interimar, în aşteptarea confirmării de către Senat a nominalizării senatorului Jeff Sessions", a declarat Casa Albă, într-un comunicat citat de AFP si Agerpres.

"Pe toată perioada cât voi fi ministru interimar al Justiţiei, ministerul nu va prezenta argumente pentru a apăra decretul prezidenţial, în afară de cazul în care aş ajunge să fiu convinsă că este potrivit să o fac", a afirmat Yates, la randul sau.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray