2019-06-19 06:58

Trump prezintă variante de compromis pentru a pune capăt perioadei de închidere parţială a Guvernului

 |  08:18
Trump prezintă variante de compromis pentru a pune capăt perioadei de închidere parţială a Guvernului

Preşedintele american Donald Trump a propus sâmbătă noi planuri privind proiectul său de construire a unui zid la graniţa cu Mexicul, pentru a încerca să pună capăt unei închideri parţiale a guvernului care durează de mai mult de patru săptămâni, anunţă BBC.

Trump a început prin a spune că SUA au o minunată istorie în acceptarea migranţilor legali, dar că sistemul de imigraţie a fost grav afectat, iar el în campania electorală a promis să rezolve această situaţie şi că intenţionează să-şi respecte promisiunea.

Unul dintre "compromisurile" lui vizează categoria Dreamers - cei care au intrat ilegal în Statele Unite când erau copii. El doreşte în continuare 5,7 miliarde de dolari pentru a finanţa construirea zidului.

Democraţii au refuzat să finanţeze construirea zidului şi chiar înainte de discurs au respins deja eventualele concesii.

Închiderea parţială a Guvernului, cea mai lungă din istorie, a afectat 800 000 de angajaţi federali.

Vorbind de la Casa Albă, Trump s-a declarat dispus să accepte două compromisuri Primul se referă la aproximativ 700.000 de Dreamers, care au intrat ilegal în Statele Unite cu părinţii lor.

Persoanele din categoria Dreamers sunt în prezent protejate împotriva deportării în cadrul unui program care le permite să lucreze, dar fără a obţine cetăţenia. Anterior, Trump a încercat să anuleze programul. De această dată, el a promis că va acorda protecţie pentru Dreamers încă trei ani, acordându-le acces la permisele de muncă.

El a mai spus că va prelungi timp de trei ani vizele pentru deţinătorii de protecţie temporară. Mai mult de 300.000 de persoane din ţări afectate de război sau dezastre au voie să trăiască şi să lucreze în SUA sub TPS, alt sistem căruia Donald Trump i s-a opus.

Dar chiar înainte de a-şi susţine discursul, democraţii au respins aceste politici.

Liderul democrat al Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi a declarat: "Din păcate, informaţiile iniţiale au indicat în mod clar faptul că propunerea sa este o compilaţie a mai multor iniţiative respinse anterior, fiecare fiind inacceptabilă şi în ansamblu nereprezentând un efort de bună credinţă pentru a readuce siguranţa în vieţile oamenilor".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-20Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

De ce PSD + Trump = love În România, Partidul Social Democrat, în Moldova, Partidul Socialist, în Rusia, Rusia Unită (partidul lui Putin) și comuniștii chiar, au aplaudat victoria lui Donald Trump în alegerile prezidențiale. Trump, care a fost candidatul Partidului Republican – conservator, de dreapta - și a câștigat alegerile cu mesaje complet incompatibile cu ale unei formațiuni autentice de stânga
27 Ian 2017 |

PUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray