2019-08-17 17:54

Trump primește o LOVITURĂ de la Justiția americană! Ordinul său a fost anulat!

 |  09:06
Trump primește o LOVITURĂ de la Justiția americană! Ordinul său a fost anulat!

Haosul s-a instalat pe aeroporturile americane internaționale și din șapte țări ale lumii (Libia, Sudan, Irak, Iran, Siria, Yemen si Somalia), după ce a intrat în vigoare ordinul președintelui american de restricție privindu-i pe cetățenii din șapte state musulmane. Sute de persoane au fost oprite să urce la bordul avioanelor pentru care aveau rezervate bilete, având și documentele de călătorie necesare (pașaport cu viză de intrare în Statele Unite). Pe aeroporturile internaționale americane, alte sute de persoane au fost reținute de autorități, chiar dacă, așa cum s-a dovedit în cazul multora, sunt oameni care au avut de suferit în țările de origine, din cauza colaborării cu forțele americane. Însă, cu doar câteva ore în urmă, un judecator de la Curtea Federala din New York a suspendat ordinul lui Donald Trump, anunță stirileprotv.ro.

Sute de manifestanti au protestat in fata aeroporului JFK din New York. Familii care veneau din vacanta, tineri care studiaza in America si au fost acasa sau persoane angajate la diferite companii, au asteptat ore intregi la punctul vamal, cu teama ca nu vor mai putea intra in Statele Unite. 

Un cetatean irakian care lucreaza ca translator pentru guvernul american, posesor al unei vize speciale, s-a plând că a fost tratat de parcă ar fi fost ilegalist. După 12 ore de interogatorii și verificări, beneficiind și de asistența juridică din partea unor avocați, i s-a permis să treacă de filtru, dar alții, aflați în situații similare, nu sunt la fel de norocoși.

Congresmeni și juriști care au participat la protestele de la aeroport au declarat că autoritățile refuză să spună numele celor reținuți, pentru a nu li se putea acorda asistență juridică. În schimb, ei își pot contacta rudele, așa că membrii familiilor au fost sfătuiți, prin intermediul televiziunilor, să-i avertizeze pe cei reținuți să nu semneze niciun document pe care autoritățile încearcă să-i determine să-l semneze, fiindcă, cel mai probabil, își semnează condamnarea la deportare.

Chiar și rudele apropiate ale cetățenilor americani ar avea probleme, în cazul în care ar trebui să se deplaseze într-una dintre țările pentru care s-a instituit „codul roșu”. „Tatal sotiei mele este pe moarte. I-am spus ca nu poate sa mearga, pentru ca daca il va vizita este probabil sa nu se mai poata intoarce in SUA, chiar daca detine asa numita carte verde", a declarat un protestatar.

Decizia presedintelui va afecta si premiile Oscar, mai multi actori si chiar regizorul filmului „The Salesman”, iranianul Asghar Farhadi, nominalizat la categoria pentru cel mai bun film strain, nu vor putea participa la ceremonia de pe 26 februarie.

Ordinul semnat de Trump interzice și intrarea in tara timp de 4 luni a refugiatilor de razboi. „Nu ii primim in tara pe cei ce reprezinta amenintarea impotriva careia lupta soldatii nostri in afara tarii”, și-a motivat decizia Donald Trump.

Însă, Jeff Merkley, senator democrat, consideră că este încălcată Constituția SUA: „Cred ca este impotriva unui principiu fundamental al libertatii religioase din tara noastra... Este un principiu fondator al Americii, acela ca nu discriminam pe motive religioase. In aceasta lupta impotriva terorismului o sa avem nevoie de aliati musulmani, mai mult decat de oricine altcineva, daca vrem sa reusim...”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-29Parerea ta...

SCHIMBA ISTORIA
29 Ian 2017

BRAVO TRUMP ESTI TARE . SA SE APLICE SI LA NOI
NENEA BRANCOVEANU
29 Ian 2017

americanii si-au construit o tara bogata si frumoasa. ELDORADO i se mai spunea. Foarte multi oameni de pe mapamond doresc sa imigreze acolo pentru UN TRAI MAI BUN. STABILIREA IN AMERICA A FOST SI RAMANE UN PROCES SELECTIV CARE CORESPUNDE INTERESELOR AMERICANILOR CARE AU MUNCIT SI AU FACUT TARA LOR FRUMOASA SI BOGATA. Acum....noi ...si altii..pretindem ca America sa deschida granitele pentru toti cei care doresc sa intre si sa ramana acolo unde....masa este incarcata si bogata...!!?? Dupa parerea mea este ca si cand , EU MUNCESC O VIATA , FAC CASA, AGONISESC CEVA AVERE SI VECINUL CARE ESTE SARAC TREBUIE SA AIBA USA MEA DESCHISA SA VINA LA MASA MEA CAND ARE POFTA...!!!??? MI SE PARE CA NU ESTE NORMAL...!!?? VECINUL SA MUNCEASCA , SA-SI FACA SI EL O CASA MAI MARE , SA FACA ECONOMII SI SA AIBA SI EL O MASA BOGATA ASA CUM AM EU....!!!??
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray