2020-08-14 18:07

Trump RETRAGE SUA din acordul din Iran: ”E o rușine pentru mine”

 |  21:37
Trump RETRAGE SUA din acordul din Iran: ”E o rușine pentru mine”

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat, marţi, că retrage Statele Unite din acordul nuclear încheiat în 2015 cu Iran și, în plus, SUA vor repune în vigoare sancțiunile economice împotriva Iranului.

"Acest acord reprezintă o mare rușine pentru mine, cât și pentru cetățenii Statelor Unite", a numit Donald Trump acordul încheiat cu Iran în perioada lui Barack Obama, acuzându-și predecesorul că a negociat prost, iar Teheranul nu a aplicat prevederile stipulate și chiar dacă l-ar fi respectat tot ar fi reușit să construiască arme nucleare.

"Ambițiile sângeroase ale Iranului au devenit mai îndrăznețe după semnarea contractului", a acuzat președintele american.

"Voi retrage Statele Unite din acordul nuclear cu Iranul și vom repune în vigoarea sancțunile economice împotriva Iranului", a anunțat Donald Trump.

Statele Unite erau parte a acestui acordat cu Iranul alături de Rusia, China, Franţa, Marea Britanie şi Germania.

Această decizie ar putea isca un conflict uriaş în Orientul Mijlociu, iar, în plus, aliaţii europeni ar putea fi deranjaţi de această decizie a lui Donald Trump.

Acordul a fost semnat în timpul mandatului lui Barack Obama, dar a fost aspru criticat de către republicani. De altfel, acesta a fost ratificat cu greu de Senatul american ca urmare a opoziţiei republicane.

Donald Trump a criticat în termeni extrem de duri acordul încă din campania electorală, anunţând că îl va rupe odată ce ajunge la Casa Albă şi numindu-l "cel mai prost tratat încheiat".

Această decizie de rupere a acordului vine în contextul în care Donald Trump a schimbat în mod clar politica externă a Statelor Unite. Statele Unite s-a retras, în 2017, din Acordul Climatic de la Paris, a început negocierilor pentru schimbarea tratatului comercial NAFTA încheiat cu Canada şi Mexic, şi a fost aproape de un război comercial şi cu China.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-09Parerea ta...

ADEVARAT
08 Mai 2018

LE TRIMITEM IN AJUTOR DE CONVINGERE , PE MAGUREANU , MAIOR , MELESCANU , GIOANA , MIRON COSMA , IORGULESCU , DRAGNEA , BASESCU , PLUS SECURISTI CARE AU DISTRUS TARA NOASTRA . DAR SI FOSTI STUDENTI COLABORATORI CU SECU. DAR SI CITI AU AFACERI SITERENURI AGRICOLE LA NOI
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz