2019-08-18 08:08

TRUMP și președintele MEXICULUI intră în „silenzio stampa”. Vezi de ce nu vor mai vorbi public despre ZIDUL de la frontieră

 |  23:27
 TRUMP și președintele MEXICULUI intră în „silenzio stampa”. Vezi de ce nu vor mai vorbi public despre ZIDUL de la frontieră

Președintele Mexicului, Enrique Pena Nieto, și liderul de la Washington, Donald Trump, au agreat vineri, într-o convorbire telefonică, să nu mai discute public controversata problemă referitoare la cine va plăti construcția zidului ce va fi ridicat la frontiera dintre cele două state, a precizat președinția mexicană, citată de agenția DPA, infromează Agerpres.

"În ce privește zidul de la frontieră, ambii președinți au recunoscut diferențele lor clare și foarte publice cu privire la acest subiect sensibil și au agreat să rezolve aceste diferențe ca parte a unei discuții complete asupra tuturor aspectelor relației bilaterale. Cei doi președinți au agreat ca deocamdată să nu discute public acest subiect controversat", a arătat președinția mexicană într-un comunicat.

Mexicul a confirmat ceea ce a caracterizat ca o "constructivă și productivă" conversație telefonică între cei doi lideri, la o zi după ce Pena Nieto și-a anulat vizita la Washington în mijlocul tensiunilor privind zidul de la frontieră.

În ceea ce-l privește, președintele SUA, Donald Trump, a afirmat vineri, citat de agenția EFE, că discuția telefonică purtată cu omologul său mexican, Enrique Pena Nieto, a fost "foarte bună" și a reiterat intenția sa de a căuta "o relație justă" cu țara vecină.

„Vom lucra pentru o RELAȚIE justă!”

Într-o conferință de presă comună cu șefa guvernului de la Londra, Theresa May, Donald Trump a confirmat că discuția cu liderul mexican a durat circa o oră. "Am avut o convorbire foarte, foarte bună. Vom lucra pentru o relație justă", a arătat Trump.

Liderul de la Casa Albă a semnat săptămâna aceasta ordinul pentru începerea construcției unui zid la frontiera cu Mexicul, motivând că acesta va opri imigrația ilegală și traficanții de droguri, amintește agenția EFE.

Trump a insistat de asemenea că Mexicul va plăti construcția zidului, iar dacă această țară nu va plăti direct o va face indirect prin taxele vamale percepute de SUA și prin taxarea transferurilor de bani efectuate de imigranții mexicani din SUA către țara lor.

El i-a cerut de asemenea președintelui mexican, Enrique Peńa Nieto, să-și anuleze vizita oficială deja programată în SUA dacă refuză să plătească pentru construcția zidului, vizită care în final a fost anulată.

Citește și

TRUMP face un pas înapoi în „războiul” mexican al ZIDULUI. Vezi cu cine a vorbit o oră la telefon, încercând să aplaneze conflictul


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-27Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

De ce PSD + Trump = love În România, Partidul Social Democrat, în Moldova, Partidul Socialist, în Rusia, Rusia Unită (partidul lui Putin) și comuniștii chiar, au aplaudat victoria lui Donald Trump în alegerile prezidențiale. Trump, care a fost candidatul Partidului Republican – conservator, de dreapta - și a câștigat alegerile cu mesaje complet incompatibile cu ale unei formațiuni autentice de stânga
27 Ian 2017 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray