2019-11-12 21:24

Trump susţine că au fost făcute „mari progrese” privind dezarmarea nucleară a Coreei de Nord

 |  20:17
Trump susţine că au fost făcute „mari progrese” privind dezarmarea nucleară a Coreei de Nord

Preşedintele american Donald Trump a declarat sâmbătă că a avut o întâlnire „incredibilă” cu diplomatul nord-coreean Kim Yong Chol şi că cele două părţi au făcut „mari progrese” privind dezarmarea nucleară a peninsulei coreene, scrie Reuters.

„A fost o întâlnire incredibilă”, a declarat Trump în faţa reporterilor la Casa Albă.

„Am căzut de acord să ne întâlnim probabil la sfârşitul lui februarie. Am ales o ţară dar o vom anunţa în viitor. Kim Jong Un este nerăbdător şi la fel sunt şi eu”, a afirmat Trump.

„Am făcut mari progrese privind dezarmarea nucleară şi vorbim despre multe lucruri. Lucrurile merg foarte bine cu Coreea de Nord”, a precizat el.

Cei trei au purtat ”o discuţie bună” despre ”eforturile de a face progrese cu privire la angajamentele pe care şi le-au luat preşedintele Trump şi preşedintele Kim Jong Un în summitul lor de la Singapore”, a subliniat Departamentul de Stat.

La 12 iunie 2018, la Singapore, primul summit între un preşedinte american în exerciţiu şi un moştenitor al dinastiei staliniste aflate la putere în Coreea de Nord a condus la un angajament al liderului nord-coreean în favoarea unei ”denuclearizări complete a peninsulei coreene”.

Însă, de atunci, negocieri în vederea punerii în practică a acestei promisiuni s-au împotmolit, iar progresele concrete se numără pe degetele unei mâini.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray