2020-07-14 04:28

Trump urmează să-şi lanseze campania în alegerile din 2020 la mijlocul lui iunie

 |  08:40
Trump urmează să-şi lanseze campania în alegerile din 2020 la mijlocul lui iunie

Donald Trump vrea să-şi lanseze la jumătatea lui iunie campania oficială în vederea realegerii, în noiembrie 2020, au declarat luni surse anonime de la Casa Albă pentru Reuters.

Preşedintele american intenţionează să organizeze un miting în Florida, eventual la 15 iunie, iar apoi o serie de etape în state-cheie.

Data ar fi apropiată marcării a patru ani de la anunţul candidaturii sale la Casa Albă din 16 iunie 2015.

Echipa de campanie a lui Trump nu a dorit să comenteze aceste informaţii. Preşedintele american a strâns deja fonduri şi susţine reuniuni politice de luni de zile.

Alegerea Floridei nu este întâmplătoare, în contextul în care miliardarul newyorkez deţine în acest stat un complex de lux, Mar-a-Lago, la Palm Beach, unde efectuează sejururi cu regularitate.

Donald Trump a obţinut o victorie în Florida, în 2016, însă, aşa cum se întâmplă în numeroase "Swing States" - susceptibile să susţină candidatul uneia sau celeilalte tabere -, victoria sa nu este asigurată în 2020.

Economia americană duduie, şomajul se află la cel mai scăzut nivel, însă personajul preşedintelui şi politica sa împart profund ţara, iar democraţii speră să-l priveze de un al doilea mandat.

Fostul vicepreşedinte Joe Biden, favorit în sondajele cu privire la învestitura Partidului Democrat, şi-a lansat campania luna trecută, evocând teme care unesc şi catalogându-l pe Trump drept ”împărţitorul-şef”.

El este ţinta privilegiată a lui Donald Trump care - aşa cum a făcut în campania sa victoriosă din 2016 împotriva rivalilor săi republicani şi a democratei Hillary Clinton - l-a catalogat drept "Sleepy Joe" (Joe adormitul), cu speranţa de a-l discredita.

Donald Trump a declarat pentru postul conservator de televiziune Fox News, săptămâna trecută, că nu se va mulţumi doar să-şi apere bilanţul economic în campanie.

”Dacă încep să vorbesc despre economie mult timp - să scpun că economia merge bine, că şomajul este mic, că noi facem o treabă minunantă, ei vor începe să adoarmă”, a declarat el, referindu-se la susţinătorii săi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz