2019-08-19 05:04

Trump vrea să pună capăt dreptului la cetăţenie prin naştere pe teritoriul SUA

 |  15:56
Trump vrea să pună capăt dreptului la cetăţenie prin naştere pe teritoriul SUA

Preşedintele american Donald Trump vrea să pună capăt, prin decret, dreptului prin naştere la cetăţenia americană, care prevede că orice copil născut pe teritoriul american are cetăţenia americană, relatează AFP.

Această propunere, formulată în ultima săptămână a campaniei electorale, în care Trump încearcă să plaseze imigraţia în centrul dezbaterilor, ar putea, cu toate acestea, să întâmpine obstacole serioase. 

Într-un interviu acordat Axios, locatarul Casei Albe spune că intenţionează să semneze un decret prin care copiii născuţi pe teritoriul american de părinţi aflaţi în situaţie neregulată să nu mai beneficieze de acest drept.

”Noi suntem singura ţară din lume în care, dacă o persoană vine şi face un bebeluş, bebeluşul este cetăţean al Statelor Unite... cu toate avantajele”, declară el în acest interviu televizat.

”Este ridicol, este ridicol, trebuie ca asta să înceteze”, apreciază el.

În afară de confruntările pe care urmează să le provoace, posibilitatea ca preşedintele să abroge, prin decret, acest principiu - înscris în al 14-lea Amendament al Constituţiei - este contestată de numeroşi jurişti.

”Mi s-a spus mereu că e nevoie de un amendament constituţional. Ştii ceva? Nu este cazul”, afirmă Trump în interviu.

”Acest lucru este în curs. Asta se va face printr-un decret”, adaugă el.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-30Parerea ta...

ANONIM
30 Oct 2018

Atunci Ciociolina Udrea ce face ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray