2019-12-06 02:15

Turcia ar putea organiza alegeri parlamentare anticipate

 |  12:01
Turcia ar putea organiza alegeri parlamentare anticipate

Dificultățile întâmpinate în Turcia în formarea unui Guvern de coaliție ar putea duce la organizarea de alegeri anticipate. Anunțul a fost făcut de președintele turc Recep Tayyip Erdogan.

Recep Tayyip Erdogan, președintele islamist al Turciei, a declarat vineri că ar putea fi convocate alegeri anticipate dacă negocierile pentru un Guvern de coaliție rămân fără succes. Doresc formarea unei coaliții care să dispună de majoritate în parlament. Dacă nu va fi format un guvern (...), soluția va aparține din nou poporului. Dacă parlamentul nu poate rezolva chestiunea, o va face poporul. Nu trebuie să ezităm să ne întoarcem la popor, a spus politicianul turc.

Potrivit Agerpres, partidul lui Erdogan, AKP, a obținut 40,8% din voturi la ultimele alegeri, bucurându-se de 258 din cele 550 de locuri din Parlamentul de la Ankara. Marea surpriză a scrutinului a fost Partidul Democratic al Poporului (HDP), o formațiune politică a kurzilor care intrat pentru prima dată în Legislativ. Celelalte forțe politice sunt social-democrații din Partidul Republican al Poporului și naționaliștii din Partidul Acțiunii Socialiste. Partidele de opoziție au anunțat că nu sunt dispuse să facă un Guvern de coaliție cu AKP.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-07-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray