2020-02-23 05:09

Turcia critică Statele Unite ale Americii pentru ajutorul acordat kurzilor

 |  23:01
Turcia critică Statele Unite ale Americii pentru ajutorul acordat kurzilor

Recep Tayyip Erdogan, preşedintele Turciei, a criticat Statele Unite ale Americii (SUA) după ce armata americană a paraşutat arme şi muniţii combatanţilor kurzi care apără oraşul sirian Kobane, asediat de teroriştii din Statul Islamic. Liderul de la Anjara a explicat că armele vor ajunge la Partidul Uniunii Democrate (PYD), considerat de Turcia drept organizaţie teroristă, informează Agerpres. „Orice ajutor furnizat PYD va beneficia Partidul Muncitoresc din Kurdistan (PKK). Iar noi, Turcia, trebuie să luptăm împotriva acestui lucru”, a mai spus liderul islamist. Erdogan a mai spus că nu înţelege de ce SUA acordă importanţă unui oraş lipsit de importanţă strategică. Anterior, preşedintele turc a anunţat duminică refuzul Guvernului de la Ankara de a ajuta forţele PYD care luptă cu Statul Islamic. Preşedintele islamist al Turciei, Recep Tayyip Erdogan, este nemulţumit de acţiunile aviaţiei americane în bătălia de la Kobane. Fostul lider al partidului AKP consideră că armele acordate luptătorilor kurzi vor sfârşi prin a fi folosite împotriva autorităţilor turce.

Recep Tayyip  Erdogan, preşedintele Turciei, a criticat Statele Unite ale Americii (SUA) după ce armata americană a paraşutat arme şi muniţii combatanţilor kurzi care apără oraşul sirian Kobane, asediat de teroriştii din Statul Islamic. Liderul de la Anjara a explicat că armele vor ajunge la Partidul Uniunii Democrate (PYD), considerat de Turcia drept organizaţie teroristă, informează Agerpres. „Orice ajutor furnizat PYD va beneficia Partidul Muncitoresc din Kurdistan (PKK). Iar noi, Turcia, trebuie să luptăm împotriva acestui lucru”, a mai spus liderul islamist.

Erdogan a mai spus că nu înţelege de ce SUA acordă importanţă unui oraş lipsit de importanţă strategică. Anterior, preşedintele turc a anunţat duminică refuzul Guvernului de la Ankara de a ajuta forţele PYD care luptă cu Statul Islamic.

Soldaţii turci, mobilizaţi la graniţa cu Siria, asistă la luptele care se dau pentru Kobane între forţele kurde şi islamiştii din Statul Islamic. Aviaţia americană a intervenit de partea kurzilor, efectuând bombardamente asupra poziţiilor deţinute de jihadişti. Totuşi Turcia a precizat în urmă cu câteva zile că ar permite kurzilor irakieni din Peshmerga să treacă prin teritoriul său pentru a ajunge la Kobane.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-10-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine